Hockeyettan Västra bjuder idag på fyra viktiga matcher där jag kommer titta närmare på en av dem. Forshaga tar idag emot Enköping på hemmaplan där poängen i slutändan kan bli otroligt viktig mellan dessa. Mitt tips idag går på magkänsla och att hemmastyrkan gör sitt.

  • Match: Forshaga – Enköping
  • Speltips: Forshaga ML
  • Odds: 1.77 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/11, 16.00

forshagaForshaga har varit ett litet spöklag för mig den här säsongen. På pappret tycker jag man ska vara bättre än vad man var förra säsongen, men poängen har uteblivit i vissa matcher där man egentligen borde haft poäng eller fler poäng. Man har hittills bara skrapat ihop 12 poäng på 13 spelade matcher. Däremot så har man spelat jämnt mot alla lag och gett dem bra motstånd. Något som ojämna Enköping inte gjort. Forshaga har tappat flera matcher i slutet och haft mycket stolpe ut på så sätt. Jag menar, man har ändå slagit Tranås i två möten den här säsongen och det visar väl lite att det finns potential i grunden i det här laget. Just nu har man en del skador i truppen, men tycker faktiskt inte att det ska spela så stor roll då man har fyra femmor som faktiskt är relativt jämna där alla skulle kunna producera. Nu har man dessutom tillgång till tre spelare från Färjestad J20 som är inlånade under helgen. Sedan är man klart starkare på hemmaplan än vad man är på resande fot. Så var det redan förra säsongen. Man har tagit 9 av sina 12 poäng hemma i Ängevi. Nej, idag är man rätta favoriter och då tror jag man också löser det. Enköping hade problem förra matchen mot ett fysiskt lag och Forshaga är även dem minst lika fysiska.

enkopingEnköping är det största frågetecknet för mig i den västra serien. På pappret har man ett ganska namnkunnigt lag, men man har verkligen inte fått det att stämma. Tittar man på oddsen innan säsongen så tror jag Enköping var rankat som lag nummer tre i snitt hos de olika bolagen. Även hos mig gick dem högre än var dem just nu ligger. Nu kan man dock inte undgå att det spelats tretton matcher och man ligger på sina 15 poäng. Nu har det visserligen blivit lite bättre än hur det var i starten, men fortfarande så är det inte bra. Förra matchen fick man stryk med 1-6 på hemmaplan mot Borlänge och Forshaga spelar på ett liknande sätt. Det defensiva har varit under all kritik under säsongen och så länge man fortsätter att varva med 5-6 mål i baken varannan match så kan jag inte se hur man ska vinna matcher. Forshaga är starka på hemmaplan och jag tror man kommer få det tufft idag. Forshaga har en klar fördel på backsidan och framförallt på målvaktssidan.


Forshaga har imponerat på mig, men haft lite stolpe ut än så länge. Enköping däremot har varit en stor besvikelse och kan inte få mitt förtroende idag. Mitt spel blir alltså Forshaga ML till oddset 1.77 hos Unibet. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden