Toppen kommer på besök när Forshaga tar emot dala-laget Borlänge. På förhand ska det vara en enkel seger för bortalaget, men är det verkligen så enkelt som oddssättarna tror? Jag är inte övertygad och kommer testa en liten slant på underdogsen även här.

  • Match: Forshaga – Borlänge
  • Serie: Hockeyettan Västra Vår
  • Speltips: Forshaga ML
  • Odds: 3.75 @ betsson
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 11/1, 16.00

forshagaForshaga har gjort en ganska förväntad säsong hittills. Man placerade sig näst sist i grundserien och var det laget som släppte in flest mål i hela serien. Det har varit deras stora problem under hela säsongen. Målvaktsspelet och försvarsspelet har inte gått ihop och därför har man också förlorat många matcher. Framåt har man varit riktigt bra och gjorde faktiskt 75 mål på 22 matcher, vilket får ses som riktigt bra med tanke på att man placerade sig i botten. Skulle man bara fått bukt på det dåliga försvarsspelet så hade man varit högre upp i tabellen helt klart. Laget man har är ganska jämnt, men som sagt väldigt offensivt lagt. Idag kommer man möta ett lag som även dem har sin svaga sida bakåt. Det bör man kunna utnyttja ganska bra med tanke på att man är vassa framåt och har fördelen av hemmaplan där man spelar som bäst. Hemma har man spelat jämnt med alla lag mer eller mindre och man har hållit jämna siffror hela säsongen. Det sjuka den här säsongen är att Forshaga faktiskt har vunnit båda mötena mot Borlänge. Hemma vann man med 8-5 och borta vann man i sista matchen med hela 3-8, trots att Borlänge hade allt att spela för. Nog för att Forshaga är ett av seriens sämsta lag, men på hemmaplan kan man verkligen utmana och har nu dessutom startat riktigt bra i denna serie. En förlust mot Grästorp borta, en poäng mot Surahammar borta och senast slog man topplaget Kumla med 4-2 på hemmaisen.

borlangeBorlänge är ett av de lagen som har störst chans att ta hem den här serien. Man har startat bra och leder faktiskt serien framför uppstickarna Grästorp. Just Grästorp kom sist i grundserien och stoltserar nu med fyra raka segrar vilket tagit dem upp på en andraplats i serien och det visar lite hur jämn faktiskt serien är egentligen. Oddset på Forshaga idag är ett klart överodds och måste testas alla dagar i veckan. Borlänge imponerade inte under grundserien på bortaplan och kommer få en tuff match idag. Forshaga har ändå tagit alla sex poängen mot Borlänge med en målskillnad på hela 16-8. Klart att det sitter i huvudet och jag tror inte att det är lätt att åka till en lilla Forshaga och spela en match. Det vet man själv att det är tråkigt att åka till en liten håla med en sunkig ishall. Inte för att det är ett argument för en Forshaga-vinst, men jag skulle inte få några positiva vibbar av det direkt. På pappret är Borlänge ett bättre lag än Forshaga, men inte så överlägsna som oddset visar. Forshaga har endast släppt in sju mål på de första tre matcherna, vilket kanske visar att man fått lite bukt på defensiven nu på slutet. Dessutom slog de Kumla hemma senast. Jag tror på en jämn match och då ligger värdet klart på hemmalaget här.


Forshaga slog Kumla senast och då kan man verkligen slå Borlänge också. Man har 2-0 i matcher på Borlänge och siktar på en tredje raka seger här. Favoriter ska Borlänge vara, men oddset är riktigt lockande på Forshaga. Mitt spel med liten insats kommer bli Forshaga ML till oddset 3.75 hos betsson. Insatsen landar på 3 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden