Florida tar emot Winnipeg och i denna match hittar vi nattens bästa spel enligt mig. Jag kommer dock köra samma insats som vanligt för att varje gång jag har höjt insatsen litegrann så verkar det bara bli en jinx. Ett riktigt bra spel på förhand.

  • Match: Florida – Winnipeg
  • Speltips: Över 55.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 9/3, 01.35

Florida mötte Winnipeg för ett par dagar sedan och exakt samma spel rekades då också. Jag tycker inte det finns någon anledning till att ändra detta spel idag heller när linan återigen är lågt satt. Florida spelar väldigt svängigt, speciellt på hemmaplan. Där försöker man föra spelet och spela väldigt offensiv ishockey, vilket man lyckas helt okej med. Samtidigt gör detta att de får ännu större brister än dem redan har i det defensiva. För tillfället har man en hel del problem med skador där man saknar både viktiga forwards och viktiga backar. Spelet kanske inte då blir helt hundra i det defensiva spelet även fast man offensivt har lite lättare att ställa om sig. På Floridas fem senaste hemmamatcher har man avlossat 35, 36, 43, 36 och 30 skott mot motståndarnas kasse och det är ett ganska tydligt tecken på att man försöker göra mål på hemmaplan. Laget är också det sämsta laget i ligan och har släppt in flest mål av alla. Dessutom är man det sämsta laget på hemmaplan när det gäller antal insläppta mål. Lagets målvakter har inte imponerat och detta medför också att motståndarna kanske väljer att skjuta något extra skott då och då. Igår släppte man till exempel in sju mål mot Washington. Florida har ett högre skottsnitt både framåt och bakåt på hemmais. De har dessutom klarat att gå över denna lina i 14 raka matcher.

Florida shots off: 29.58
Florida shots off at home: 32.39
Florida shots def: 30.88
Florida shots def at home:  31.31
Florida shots off against Jets 10 games: 29.9

Winnipeg spelar även dem med en hel del fart. Man är lite mer kontrollerade, men samtidigt är man ett skridskoskickligt lag och då kommer Floridas spel att passa Jets perfekt för kontringar osv då Florida blottar sig en hel del i mittzon. Winnipeg är inte alls lika skottglada som Florida och inbördes har det inte varit de mest skottglada matcherna, men ändå har linan passerats i 7 av de 10 senaste matcherna mellan lagen. De har spelat tre matcher denna säsong där två av dem slutat över linan. Även Winnipeg spelade igår så de har fått samma längds vila. Tittar man på Jets senaste fem matcher så har fyra av dem klarat linan. Jag tycker linan är låg och vi får se en liknade match som senast.

Winnipeg shots off: 28.57
Winnipeg shots off away: 29.54
Winnipeg shots off against Panthers 10 games: 29.8
Winnipeg shots def: 28.13
Winnipeg shots def away: 30.16

———————————————————————————————————————————-

Jag tror på en liknande bild som deras senaste match lagen emellan, men samtidigt tror jag till skillnad från den att Florida kommer upp till minst 30 skott, annars skulle jag bli förvånad. Spelet blir alltså över 55.5 skott (regular time) till oddset 1.85 hos Bwin med 6 units. Jämför detta med Betsson där de lagt linan på 61.5 skott, dessutom till ett lägre odds.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden