Vi har en härlig speldag framför oss med många olika spelobjekt. Efter kvällens Champions League så är det som vanligt en massa NHL-hockey och jag kommer idag koncentrera mig på bland annat matchen mellan Florida och Winnipeg.

  • Match: Florida – Winnieg
  • Speltips: Över 55.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 6/3, 01.35

Florida är ett riktigt svängigt gäng. På hemmalan försöker man spela offensiv ishockey, fast man egentligen inte har speciellt bra defensiva kvalitéer vilket ofta gör att deras matcher blir väldigt svängiga. Man spelar lite på samma sätt på bortaplan, men där försöker man oftast inte föra spelet som man gör på hemmaplan. För tillfället har man en hel del problem med skador där man saknar både viktiga forwards och viktiga backar. Spelet kanske inte då blir helt hundra i det defensiva spelet även fast man offensivt har lite lättare att ställa om sig. På hemmaplan har Florida ett högre skottsnitt än på bortaplan, både bakåt och framåt. Panthers har på de senaste fem hemmamatcherna avlossat 35, 36, 43, 36 och 37 skott vilket är ett tydligt tecken på att man försöker spela rolig hockey. Bakåt är man sämst i ligan och har släppt in mest mål av alla och dessutom har man släppt in mest av alla på hemmaplan också. Det är lite av kaos när Florida spelar. Florida har klarat att gå över dagens lina i 12 raka matcher.

Florida shots off: 29.73
Florida shots off at home: 32.59
Florida shots def: 31.09
Florida shots def at home:  31.35
Florida shots off against Jets 10 games: 30.5 

Winnipeg är även dem att ganska svängigt lag. Eller, man spelar lite mer kontrollerat, men samtidigt har man ett skridskoskickligt lag som spelar med hög fart. Till dagens match tror jag det kan gynna dem och att man får lite extra lägen. Florida kommer föra spelet och har en tendens att blotta sig bakåt. Jets med Evander Kane i spetsen är livsfarliga i deras kontringsspel och där kommer de få sina chanser. Winnipeg är inte alls lika skottglada som Florida är, men samtidigt ligger deras snitt totalt på över dagens lina och dessutom öppnar man upp sig mer på bortaplan. Man har mötts två gånger denna säsong där en av matcherna har klarat linan. Tittar man historiskt så har 7 av 10 senaste mellan lagen gått  över linan.

Winnipeg shots off: 28.48
Winnipeg shots off away: 29.55
Winnipeg shots against Panthers 10 games: 31.3
Winnipeg shots def: 28.19
Winnipeg shots def away: 30.63

———————————————————————————————————————

Jag tycker Bwin har satt linan lågt och därför spelar jag över 55.5 skott (regular time) till oddset 1.85 med 6 units. Jämför detta med Betsson som satt linan på 59.5 och dessutom har ett lägre odds på överspelet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden