På förhand när dessa två lag möts så känns det som att det kan bli en riktigt intressant match. Panthers spelar okej hemma, men bjuder på alldeles för mycket. Jets har en fantasifull offensiv och bör kunna ställa till det för Florida. Jag kommer välja ett målspel här.

  • Match: Florida – Winnipeg
  • Speltips: Winnipeg över 2.5 mål
  • Odds: 1.84 @ Betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 6/12, 01.35

Florida har vi tjatat om länge och om hur dåliga de är i egen zon. De har ett av ligans sämsta försvar utan tvekan, men samtidigt så lägger jag i det här fallet ganska stor skuld på målvakterna. Svenske Jacob Markström har släppt alldeles för många lätta puckar förbi sig. Tim Thomas ser inte alltför vältränad ut och Scott Clemmensen har aldrig ens varit i närheten av att vara en duktig målvakt i NHL. Den rutinerade Thomas är det som vaktar kassen idag för hemmalaget och det gillar jag om vi det ur spelets synpunkt. Senaste matchen var han riktigt bra och räddade sitt lag under långa stunder. Matchen innan detta mötte man Pittsburgh och fick stryk med 5-1. Thomas hade väl inte en av sina bättre dagar på jobbet och han såg som vanligt ganska loj ut. Det kändes som och såg ut att han tyckte hockey var det tråkigaste han visste. Är han på samma humör inatt eller att Jets får in en tidig puck så kan det bli en tung afton för Florida. Jag räknar med att Panthers kommer föra spelet och det bör gynna Winnipeg som är livsfarliga i sina spelvändnigar och alltid också varit det. Thomas kommer aldrig klara av att hålla tätt mot ett så duktigt lag, vilket man såg för ett par dagar sedan när de fick stryk med 5-1 , speciellt mot Jets som spelar på ett liknande sätt som Pittsburgh.

tomthomas

Winnipeg är ett ganska roligt gäng att kolla på. Man gillar att snurra runt i anfallszon och bör få sina lägen idag. Som sagt så bör Florida vara det lag som för spelet med en liten fördel, men samtidigt så gäller det för bortalaget att inte tappa gnistan efter en tung seger mot Rangers. Jets har en frejdig offensiv där man har ett gäng spelare som är lite underskattade. Det är på pappret ett lag som inte direkt är av det namnkunniga slaget, men samtidigt vinner man mycket på sitt hårda arbete. Winnipeg ligger i mitten av tabellen när det gäller gjorda mål på bortaplan, men ikväll möter man ett lag som har en av de sämsta backbesättningarna och en av de sämsta målvakterna. Tittar man inbördes så har Winnipeg klarat linan i 7 av de 10 senaste matcherna mot Panthers. Senast gjorde man fem mål på Rangers och då bör man också kunna pytsa in tre baljor på lilla Florida. Jag tror att det behövs minst tre mål för att vinna matchen ikväll och då känns lagtotalen på Jets bättre än ML oddset.


Jets är ett bättre lag än Florida och om inte Florida minskar deras individuella misstag så blir det en tung natt för dem. Jag kommer spela Winnipeg över 2.5 mål till oddset 1.84 med en medelinsats på 5 units. Spelet hittar ni hos Betsson.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden