Idag är det dags för säsongens andra Florida-derby. Oftast bjuds det på riktig publikhockey och jag tror inte vi får någon större skillnad idag. Matchen startar 22.05 svensk tid och visas på Viasat Sport.

  • Match: Florida – Tampa Bay
  • Speltips: Över 5.5
  • Odds: 1.91 @ Nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 27/10, 22.05

Florida går riktigt tungt denna säsong. Och det var kanske inte heller mer än väntat. Laget har svårt att hitta nätet framåt och dessutom släpper man in alldeles för mycket mål. Tittar man på laget så har man faktiskt ett ganska offensivt skickligt lag. Sen är det en sak att de inte fått allt att stämma än, men anfallsspelet börjar i egen zon och där är man verkligen inte bra. De har ändå spelare som Tomas Fleischman, Kris Versteeg och Jonathan Huberdeau framåt. Det är inga dussinspelare även om de kanske saknar den där riktiga superstarstämpeln fortfarande. Lagets kanske mest spännande spelare är unge Alexander Barkov. Jag har sagt att han kommer bli årets utropstecken och visst har han startat bra. Han är otroligt kylig med puck och styr redan i sin unga ålder Floridas powerplay. Visst, laget har svårt att göra mål, men idag har man bra chans i ett möte mot Tampa som historiskt brukar vara fartfyllt och målglatt. Säsongens första möte vann Tampa med 7-2. Jacob Markström väntas få chansen igen för Florida och hans säsong har varit lite uppochner som vanligt.

anderslindbäck

Tampa Bay däremot är grymt bra offensivt. Man har en topline som inkluderar Steven Stamkos och Martin St Louis. Det är två av ligans absoluta toppspelare och mycket byggs runtomkring dessa. Normalt sett är man starkast på hemmaplan, men idag mot en riktig usel defensiv så finns alla chanser i världen till att producera en hel del mål. Igår slog man tillbaka Buffalo på hemmaplan med 3-2. En match som det var spel mot ett mål i och ett mer rättvist resultat kanske hade varit om Tampa hade haft 5-6 mål på tavlan. Idag finns det risk för islossning. Båda lagen känner varandra väl och det brukar bli målrikt mellan dessa. I 7 av de 10 senaste mötena man gått över linan. Sedan hjälper det inte att båda lagen från början är offensivt lagda och har ganska dåliga målvakter. Ben Bishop är förstekeeper i Tampa, men ikväll vilas han till förmån för svenske Anders Lindbäck. Under Anders tid i Nashville utnämnde många honom till en av ligans bästa reservmålvakter, och det kanske var rätt just i den stunden. Nu är han dock riktigt dålig. Han är fladdrig, släpper mycket returer och är bara allmänt osäker. Det tar emot att säga det, men Lindbäck är ingen bra målvakt för tillfället. Den har säsongen ligger hans räddningsprocent på låga 83.9%. Det är säkert inget han är stolt över. Oavsett hur han spelar idag så har han inte chans på att knipa förstaspaden. Lindbäck kom till Tampa för att bli starter, men det blir han inte. Frågan om den där riktiga gnistan finns?

The total has gone OVER in 6 of Tampa Bay’s last 8 games when playing Florida
The total has gone OVER in 15 of Tampa Bay’s last 21 games when playing on the road against Florida


Jag tycker vi har goda chanser till att få se en målrik match igen mellan dessa lag. Det är två målvakter av klart sämre klass som ställer sig i kassen och det bör räcka för att få detta att gå över. Försvarsmisstagen lär hagla och jag spelar över 5.5 mål i matchen till oddset 1.91 hos Nordicbet. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden