Inatt är det dags för ett derby och förhoppningsvis kan man ändå få in lite mer publik än man hade senast. När dessa två lag möter varandra så är det ofta full fart framåt medans man inte direkt sätter defensiven i första hand. Jag kommer testa ett litet standard-spel på detta möte.

  • Match: Florida – Tampa Bay
  • Speltips: Över 5.0 mål
  • Odds: 1.73 @ betway
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17/11, 01.05

florida_200x200Florida kommer från en förlust för två dagar sedan när man spelade match mot just dagens motståndare Tampa Bay. Match spelades då i Tampas hemmaarena vilket gör att dagens returmöte kommer att äga rum hos  Florida Panthers. Matchen slutade senast 4-5 till Florida och vi fick kanske inte se en så underhållande match från något av lagen, förutom just kanske målfyrverkeriet från de båda lagen. Det var inget vidare spel då och det skapades inte heller mängder med målchanser, men varför just idag då? Idag tror jag matchbilden kommer bli klart mer öppen och det kommer då också bli fler målchanser. Senast fick Tampa styra och ställa som de ville och det var Florida som fick ställa upp och jaga puck. Idag räknar jag med att det är Florida som styr spelet och att Tampa-spelarna utnyttjar sin snabbhet till att ställa om kontringar. Då kommer vi som sagt garanterat få fler skott mot kassarna och på så sätt skapas det målchanser. Florida har producerat framåt friskt hela säsongen tycker jag och det är det defensiva som varit det största problemet. Idag möter man ett av seriens bästa offensiva lag på pappret och det kommer självklart bli tufft idag också. Roberto Luongo startar i kassen.

tampa_bay_200x200Tampa kommer som sagt från en förlust senast mot just Florida och söker idag revansch. Man spelar på bortais vilket gör att man förmodligen inte kommer vara lika offensiva som man brukar vara, men samtidigt så kommer man få ett offensivare Florida mot sig. De släppte in fem mål senast på hemmaplan och det tror jag i och för sig inte att man kommer göra idag, men man kommer skapa fler chanser samtidigt som att Florida också kommer få fler målchanser än senast. Tampa har faktiskt haft det lite tufft i inledningen med tanke på målskyttet som inte varit alltför bra, men de två matcherna innan sätter ändå lite hopp till laget som har gjort sju mål på de två senaste. Det enda oroande för denna match är att man faktiskt är bra bakåt också och vissa matcher kan man också stänga igen helt, men som sagt bortaplan borde sätta stopp för det. Man har ju mängder av kvalité framåt och normalt sett så ska man vara ett av ligans bästa offensivt sett. Tittar man på det historiska mellan lagen så är det givet att spela överspel idag då åtta av de tio senaste lagen emellan har slutat över dagens lina. Endast en match har slutat under på dessa och en slutade med fyra må. Ingen målvakt är bekräftad ännu, men verkar som att vi får se Vasilevskiy.

The total has gone OVER in 8 of Florida’s last 10 games when playing Tampa Bay
Florida is 2-7 SU in its last 9 games when playing Tampa Bay
Florida is 1-7 SU in its last 8 games when playing at home against Tampa Bay
The total has gone OVER in 18 of Florida’s last 25 games when playing at home against Tampa Bay


Det är ett standard-spel när dessa har möts. Jag tycker det känns bra den här gången också även om inte Tampa sprutat in mål som vanligt. Mitt spel blir alltså över 5.0 till oddset 1.73 hos betway. Insatsen landar på 6 units. Blir det exakt fem mål så får vi pengarna tillbaka.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden