Det är dags för ett litet derby där Florida står som värd för Tampa Bay. Mycket talar för en målrik kväll, men blir det detta spel som kommer att spelas?

  • Match: Florida – Tampa Bay
  • Speltips: Tampa Bay ML
  • Odds: 1.85 @Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 13/3, 00.30

Florida är inne i en tung period där man har problem med egentligen allting för tillfället. Hemma brukar man normalt göra en del mål, men på slutet har även det offensiva spelet kärvat. En stor anledning är självklart att man har många skador på alldeles för viktiga spelare. Man saknar åtta ordinarie spelare vilket självklart ger en negativ inverkan på spelet. De som saknas är förstemålvakten Jose Theodore, backarna Michael Caruso, Ed Jovanovski, Dimtry Kulikov, Mike Weaver, och även tre forwards med namn Stephen Weiss, Sean Bergenheim och Scottie Upshall. Flera av dem får ses som tongivande i laget. Det största problemet under denna säsong är att ingen av målvakterna har varit bra, och försvaret har varit lika usla dem. Florida har alltså förlorat 8 av de 10 senaste matcherna och antalet insäppta mål är brutalt många. Totalt har man släppt in flest mål i hela ligan och dessutom flest insläppta på hemmaplan. Lägg därtill att man har NHLs sämsta boxplay som ikväll kommer få möta ett av ligans bästa powerplay. Att man sedan har sex raka förluster mot Tampa lär inte underlätta heller. Jag satt och såg Floridas senaste match mot Montreal och de var brutalt dåliga. Bakåt var det en ren hönsgård medans man knappt skapade en farlig målchans framåt. Det lär bli tufft ikväll också.

Panthers Overall Defense: 3.8
Panthers Home Defense: 3.6
Panthers Home PK: 74.6%
Florida is 1-6 SU in its last 7 games
Florida is 2-9 SU in its last 11 games at home

‘Tampa Bay har inte heller speciellt bra form och även där har man lite problem med det defensiva för tillfället. Däremot så är man bra mycket vassare än Florida för tillfället att detta ska kunna gå att lösa även fast man släpper in ett par puckar. Steven Stamkos och Martin St Louis är i brutalt bra form (som vanligt) och då är man svårtstoppade. Tampa är också mycket bättre på hemmaplan än vad man är borta och det är nog därför vi får ett ganska bra odds på Tampa. Man är inte pålitliga i defensiven, men Florida är så dåliga just nu att jag inte är orolig. Har man bara en normal kväll så lär man gör minst 3-4 mål och det tror jag räcker långt. Tampa förlorade senast mot Montreal efter att ha tappat en 3-1 ledning i sista perioden till förlust, dock mycket tack vare en riktigt dålig målvakt. Ikväll lär Anders Lindbäck få chansen igen.

Lightning Overall Scoring: 3.4
Lightning Road Scoring: 3.0
Tampa Bay is 5-0 SU in its last 5 games when playing Florida
Tampa Bay is 4-2 SU in its last 6 games when playing on the road against Florida 

——————————————————————————————————————-

Jag har inte varit jätteimponerad av Tampa på sista tiden, men samtidigt så är det Floridas usla form som gör detta spel till bra på förhand. Tampa Bay ML spelas med 6 units hos Unibet till oddset 1.85. Jag kommer även spela ett sidospel med lite lägre insats och det blir Tampa Bay -1.5 till oddset 3.55.

Tampa ML (1.85) – 6 units
Tampa -1.5 (3.55) – 1.5 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden