Ett hemmalag som har en del skador i truppen mot ett av NHLs starkaste lag för tillfället gör att det bara kan sluta på ett sätt, eller? Många faktorer spelar in, men det är klar fördel för ett lag.

  • Match: Florida – Pittsburgh
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 1.67 @ Pinnacle
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 27/2, 01.35

Florida har fått en tung start på NHL-säsongen och det känns inte alls konstigt heller. Man hade innan säsongen en ganska dålig trupp enligt mig och de kommer verkligen få kämpa ifall de ska nå en slutspelsplats. Efter att ha sett inledningen så kan man nog lugnt räkna bort dem från den striden. Panthers hade förra året en väldigt stabil målvakt i Jose Theodore och denna säsong har han inte varit i närheten av lika bra, vilket gör att laget faller. Man har släppt in mest mål i hela NHL och när man nu ikväll ska ta emot ett av de starkaste lagen så kommer man garanterat få det tufft. Att man sedan saknar flera tongivande spelare gör inte saken bättre. Sedan tidigare saknar man sin kapten Ed Jovanovski, Sean Bergenheim, Scottie Upshall och Kris Versteeg. Det är inga dåliga namn vi snackar om här där alla är mer eller mindre tongivande i detta lag. Lägg därtill att deras förstecenter Stephen Weiss inte kommer spela ikväll pga dödsfall inom familjen. Det känns som att det kan bli en tung afton för Florida. Man spelade mot Pens för några dagar sedan och var utspelade och räddades av sin för dagen duktiga målvakt Jacob Markström. Theodore är bekräftad för Panthers.

Pittsburgh behöver man inte nämna så mycket om egentligen för kapaciten är enorm i det laget. Man saknar dock en av sina stora stjärnor Evgeni Malkin, men offensiven funkade senast utan honom också då man gjorde fem mål på Tampa Bay. Den nykomponerade förstakedjan med James Neal-Sidney Crosby-Chris Kunitz var brutalt bra och det kändes som att just Neal fick mer puckar att jobba på än han får av sin normala kedjekamrat Malkin. Han gjorde inte mål sist även fast han hade flera riktigt bra lägen så ett mål inatt känns inte helt fel och är definitivt värt ett litet spel också. Man är ett riktigt bra bortalag då man är brutalt bra på att försvara ledningar. Trots Malkins frånvaro så lägger jag stor fördel för Pittsburgh här, och det är inte bara för att jag själv är Pens-fan, utan för att inatt ska det skilja en hel del mellan lagen. Pittsburgh har vunnit 8 av 10 matcher på bortaplan denna säsong. Emot Florida på de tio senaste inbördes så har man vunnit åtta av dem. Thomas Vokoun är bekräftad för Pens.

Jobbiga avbräck för hemmalaget bäddar för Pittsburgh denna natt. Fördelen hade legat på Pens även om Florida haft alla med. Jag spelar 7 units på Pittsburgh ML till oddset 1.67 hos Pinnacle. Kommer även spela ett sidospel med låg insats hos Betsson och det blir James Neal att göra mål.

Pittsburgh ML (1.67) – 7 units
James Neal att göra mål (2.50) – 2 units @ Betsson

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden