Massvis av matcher i nattens NHL-omgång och det är hela elva matcher som ska spelas. Mitt fokus hamnar i mötet mellan Florida Panthers – Washington Capitals. En match där det är två lag som har tagit poäng i nästan alla lagens senaste matcher men där Capitals har lyckats vara något bättre. Ett Capitals som även har tre raka segrar på bortais och fyra av fem mot Panthers på bortaplan. Kan Capitals ta en femte?

  • Match: Florida Panthers – Washington Capitals
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Capitals
  • Odds: 1,84 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 17/12, 01:30

Panthers har fått igång maskineriet till en viss del och ligger på gränsen till slutspel. I den senaste matchen åkte Panthers till Buffalo för att möta Buffalo Sabres. Det resulterade i en jämn och spännande batalj där Panthers till slut föll med 4-3 efter förlängning.

Förlusten innebar lagets femte på dom tio senaste matcher men med poäng i sju av dessa tio matcher, varav fem segrar är Panthers med i slaget om slutspel.
Det tack vare lagets trettiotvå inspelade poäng efter tjugoåtta spelade matcher. Panthers har därmed samma poängantal som sista slutspelslaget New York Rangers i Eastern Conference.

Hemmaplan har inte varit någon hit hittills under säsongen. Publiken har svikit om vartannat och hockeyn verkar inte vara det största för hemmafansen.
Fjorton poäng på tolv hemmamatcher är Panthers Eastern Conference trettonde bästa hemmalag.
Panthers har däremot ryckt upp sitt hemmaspel och har tagit poäng i lagets fyra senaste hemmamatcher. Noterbart där är att tre av matcherna har slutat med seger.
I den senaste hemmamatchen mötte laget även där Sabres och då vann Panthers med 3-2.

Panthers kommer till spel utan:
S. Upshall (spelar ev inatt)
S. Thornton (spelar ev inatt)
A. Barkov

florida_200x200 V.S washington_200x122

Capitals har börjat komma igång på allvar. Laget kommer från en seger mot Tampa bay Lightning på hemmaplan med 4-2. En match som det bara stod 2-0 inför den tredje perioden men med tre mål på matchens fem sista minuter spikade slutresultatet.

Segern innebar att Capitals har tagit poäng i fem raka matcher och har gått segrande ur fyra av dom fem
matcherna.
Den starka formen har lyft Capitals till en sjunde plats i Eastern Conference med trettiotre inspelade poäng efter tjugonio spelade matcher. Men ner till platserna utanför slutspel skiljer det bara ett poäng så laget är långt ifrån en säker slutspelsplats.

Bortaspelet har varit en bra poängkälla under säsongen för Capitals. Som Eastern Conference femte bästa bortalag med lagets sjutton poäng på fjorton bortamatcher är det en stor anledning till att laget ligger där dom ligger i tabellen.
I Capitals senaste bortamatch besegrades även där Tampa Bay Lightning med 5-3. Segern innebar Capitals tredje raka bortaseger och har poäng i sina fyra av fem senaste bortamatcher.

Capitals kommer till spel utan:
J. Erskine
D. Orlov
A. Volpatti

En match har lagen mött varandra tidigare under säsongen.
Den matchen spelades med Capitals som hemmalag. Det resulterade i som det brukar göra när lagen möter varandra. Alltså med en Capitals seger. Matchen slutade 2-1 till Capitals efter straffar.
På lagens tio senaste möten har det resulterat i endast en seger för Panthers och NIO för Capitals.
Lagens fem senaste möten med Panthers som hemmalag har slutat med en seger för Panthers och fyra för Capitals.

Formstarka Capitals mot ”normala” Panthers.
Det lutar åt en bortaseger enligt mitt tycke. Detta på grund av tre anledningar.
1: Capitals är ruggigt starka för stunden och laget har fått igång sina stora stjärnor. Där framförallt N. Bäckström, A. Ovechkin och E. Fehr är heta just nu.
2: Bortaspelet har varit bra under hela säsongen och det byggs bara vidare. Capitals kommer nu till spel med tre raka segrar i tre kluriga bortamatcher. Framförallt att besegra Lightning med 5-3 på bortaplan är starkt.
Capitals är Eastern Conference femte bästa bortalag medan Panthers är svajiga på hemmaplan och är endast Eastern Conference trettonde bästa hemmalag.
3: Inbördes möten. För Panthers del är Capitals verkligen mardrömsmotståndet. Blott en seger för Panthers på lagens tio senaste möten och bara en seger i dom fem senaste hemmamatcherna mot Capitals bevisar att Capitals spelstil inte passar Panthers överhuvudtaget.
Ett Capitals på uppgång, med gott självförtroende och inga nya skador eller att någon av lagets bärande spelare saknas är bara positivt.
Mitt spel blir därmed Capitals som segrare inklusive övertid och straffar till 1,84 hos Unibet.