NHL-omgång natten mot tisdag. Sex matcher står för menyn och i en av matcherna möts ett formsvagt Florida Panthers mot ett formtoppat Vancouver Canucks. Lagen möttes för elva dagar sedan och då vann Panthers med 3-1 på bortaplan. Nu är däremot frågan om en formsvag Luongo och ett formsvagt Panthers orkar stå emot Canucks imponerande spel den senaste tiden?

  • Match: Florida Panthers – Vancouver Canucks 
  • Serie: NHL
  • Speltips: Canucks över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 20/1, 01:30

Startande målvakter:
Panthers: R. Luongo (troligtvis)
Canucks: R. Miller (troligvis)

Panthers formtopp har kommit av sig den senaste tiden. Laget har förlorat tre raka matcher och föll i den förra matchen hemma mot formsvaga Edmonton Oilers med 3-2 straffar. Detta trots Panthers vände 0-1 till ledning 2-1, men laget släppte in 2-2 med en man mer på isen under den tredje perioden.

På Panthers tio senaste matcher har man fyra segrar och sex förluster, 4-4-2. Med den formen har Panthers inte lyckats att klättra upp på slutspelsplats utan befinner sig efter fyrtiotre spelade matcher på femtio poäng och en nionde plats i Eastern Conference. Det är fyra poäng upp till närmsta slutspelslag, Boston Bruins. Som däremot har tre matcher fler spelade än Panthers.

Panthers har inte haft något vidare hemmaspel den här säsongen. Det har hittills blivit tjugotvå inspelade poäng efter nitton hemmamatcher. Det gör Panthers till Eastern Conference tolfte bästa hemmalag.
På dessa matcher har laget släppt in femtiotre mål. Det ger ett snitt på 2,78 mål per match.
Dom senaste hemmamatcherna har inte byggt upp den statistiken något vidare bra. Panthers är nu uppe i fura raka förluster och har släppt in minst tre mål i fem av lagets sex senaste hemmamatcher.

Panthers kommer till spel utan:
S. Thornton

florida_200x200 V.S vancouver_200x200

Canucks gör en strålande road trip. Det började mindre bra med en 1-5 förlust borta mot Nashville Predators. Det har sen dess följts upp av två raka segrar, där laget även har spikat igen bakåt. Först 4-0 mot målglada Philadelphia Flyers och nu senaste en 3-0 seger mot Carolina Hurricanes.

Canucks har på sina tio senaste matcher radat upp fem segrar och fem förluster, 5-4-1. Med två raka segrar på slutet har Canucks närmat sig den övre halvan av slutspelsplatserna i Western Conference. Laget står just nu på femtiotre poäng efter fyrtiotre spelade matcher och ligger på en sjunde plats i Western Conference.

Canucks på bortaplan är en av säsongens stora utropstecken. Laget har spelat tjugotre bortamatcher och har tagit poäng i sexton av dessa. Med totalt trettio inspelade poäng på resande fort är Canucks Western Conference andra bästa bortalag.
Målskyttet har det inte heller varit något fel på bortamatcherna då det hittills har blivit sextioåtta gjorda mål. Det är tredje flest för ett bortalag i Western Conference. Ett snitt på 2,95 mål per match.
Inte blir det så mycket sämre när Canucks har tre segrar på sina fem senaste bortamatcher och har gjort minst tre mål i tre av fem matcher.

Canucks kommer till spel utan:
B. Richardson (spelar ev inatt)

Säsongens andra möte på kort tid.
Den första matchen spelades i Vancouver och där tog Canucks ledningen med 1-0. Därefter spikade den gamle Canucks-målvakten R. Luongo igen och såg sitt lag vända till seger 3-1.
Det är även två lag som inte möter varandra speciellt ofta och har sen säsongen 1998-1999 bara mötts arton gånger. Det har slutat med fem segrar för Panthers, tio segrar för Canucks och tre oavgjorda matcher. Noterbart är att Canucks har gjort minst tre mål i tio möten.

Får Canucks sin revansch?
Mycket talar för det. Men jag tror ändå mer på att laget löser minst tre kassar än bärgar full pott.
Detta på grund av att Canucks är ett utav Western Conference bästa bortalag. Laget kommer med stort självförtroende efter man har hållit nollan i två raka bortamatcher och samtidigt gjort en del mål. Canucks snittar nästan tre gjorda mål per bortamatch och är troligtvis skadefritt till mötet.
Medan Panthers har tre jobbiga förluster och försvarsspelet fungerar inte något vidare. Panthers har släppt in femton mål på sina tre senaste matcher!!! R. Luongo verkar få en ny chans i kassen och han har ingen vidare statistik på sina tre senaste startade matcher. En räddningsprocent på blygsamma 89% och insläppta mål per match på 3,59.
Så med ett revanschlystet Canucks sen förlusten senast mot Panthers, och mot Panthers brukar Canucks i regel vinna trots att lagen möts sällan. Sen har jag svårt att se Luongo spika igen totalt när han möter sina gamla lagkamrater.
Mitt spel blir Canucks över 2,5 mål inklusive övertid och straffar till 1,75 hos Betsafe.