Ynka två matcher på menyn under kommande NHL-natt. En match är mötet mellan Florida Panthers – Toronto Maple Leafs. Två lag som kommer med segrar från sin förra match och gjorde fyra mål vardera. Panthers har haft det relativt lätt mot Maple Leafs i lagens senaste möten. Blir fallet även så ikväll?

  • Match: Florida Panthers – Toronto Maple Leafs
  • Serie: NHL
  • Speltips: Båda lagen att göra minst två mål? Ja
  • Odds: 1,75 @ Betway
  • Insats: 4/5 units 
  • Spelstopp: 28/12, 23:00

Panthers segrade i lagets senaste match mot Pittsburgh Penguins på hemmaplan. En jämn drabbning som Panthers ledde med 3-1 men tappade snabbt till 3-3. Matchen gick därefter till förlängning och senare straffar. Där kunde Panthers avgöra och ta sin andra raka seger.

Segern var Panthers tredje på lagets fyra senaste matcher. På lagets tio senaste har det slutat med sex segrar och fyra förluster, 6-2-2.
Med en stark poängskörd den senaste tiden har Panthers närmat sig slutspel och har efter trettiotvå spelade matcher trettioåtta poäng och har endast tre poäng upp till närmsta slutspelslag.

Hemmaspelet har kommit igång mer och mer och Panthers har poäng i sex raka matcher, varav fem matcher har slutat med seger. Laget har inte mindre än tre raka hemmasegrar efter vinsten senast. Det har lett till att Panthers har spelat ihop arton poäng på hemmaplan och är Eastern Conference elfte bästa hemmalag.
Panthers har gjort minst två mål i fem raka hemmamatcher.

florida_200x200 V.S toronto_200x200

Maple Leafs lyckades vinna övertygande i lagets senaste match då laget besegrade Dallas Stars med 4-0 på bortaplan. Segern innebar att Maple Leafs bröt sin tre matcher långa förlustsvit.

I och med segern har Maple Leafs sju segrar och tre förluster på sina tio senaste matcher, 7-3-0. Med bra stats på lagets tio senaste behåller även Maple Leafs sin slutspelsplatsen. Laget har efter trettiofem spelade matcher spelat ihop fyrtiotre poäng och ligger på en sjätte plats i Eastern Conference.
Noterbart är att Maple Leafs är ett av lagen som gör flest mål i ligan och ett av lagen som släpper in flest mål.

Bortaspelet har varit lite till och från. Laget vann som sagt senast och tog sin första seger efter två raka bortaförluster. Med femton inspelade poäng på tretton bortamatcher är Maple Leafs Eastern Conference elfte bästa bortalag. Maple Leafs är ett utav lagen som har spelat minst bortamatcher och har på dessa matcher en målskillnad på 37-36. Det ger ett snitt på 2,84 mål framåt per match och 2,76 mål bakåt per match.
Maple Leafs har på sina fem senaste bortamatcher gjort minst två mål i tre av dessa fem.

Det är dags för säsongens första möte.
Två lag som har helt skilda situationer med att göra mål. Panthers som gör nästan minst mål av alla lag i NHL medan Maple Leafs är tvärtom. Däremot har Panthers ryckt upp sitt målskytte och på hemmaplan är det inte ofta som Panthers gör färre än två mål.
Maple Leafs är inte seriens bästa bortalag men gör det laget ska och gjorde en stabil match i den senaste bortamatchen och mäktade med att göra fyra mål. Laget gör och släpper nästan in i snitt tre mål på bortamatch.
Mellan lagen brukar det blir ganska målrikt och under förra säsongens fyra möten gjorde lagen minst två mål vardera i två av matcherna och har på lagens tio senaste möten gjort minst två mål vardera i sex av dom.
Så med två lag i hyfsat goda former och som jagar bättre positioner i tabellen kommer vi få se en match där Panthers kommer vilja undvika Maple Leafs offensiva spel. Men det kommer bli tufft då Maple Leafs är målfarliga och starka offensivt.
Det kommer bli en jämn och tät drabbning där målvaktsspelet kommer bli avgörande. Jag har däremot svårt att se att båda lagen ska undvika att göra minst två lag då det är två nästintill skadefria lag som möts och med en bra match i ryggen.
Mitt spel blir därmed att båda lagen gör minst två mål till 1,75 hos Betway.