Det återstår drygt tjugosex omgångar av NHL’s grundserie men fortsatt är det ofantligt jämt i hela ligan. I Eastern Conference drabbas formsvaga Florida Panthers ihop med uppåtstigande Pittsburgh Penguins. Ett Penguins som trivs bra mot Panthers som dessutom har en defensiv som i dagsläget katastrof. Bäddar det för mål för bortalaget?

  • MatchFlorida Panthers – Pittsburgh Penguins
  • Liga: NHL
  • Speltips: Penguins över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 16/2, 01,30

Startande målvakter:
Panthers:
Penguins:

Panthers är inne i en formsvacka utan dess like. Laget släppte in fem mål för andra matchen på raken och blev nollat mot Nashville Predators på hemmaplan. Förlusten var lagets andra raka och den fjärde på dom fem senaste omgångarna. Sett över lagets tio senaste matcher har det däremot blivit sex segrar och fyra förluster, 6-3-1.
Trots att förlusterna har duggat tätt har Panthers behållit sin tredje plats i Eastern Conference och har spelat ihop sjuttio poäng efter femtiosex omgångar. Laget har samma poängantal som tvåan New York Rangers och har tre fler än fyran Detroit Red Wings.
Försvarsspelet har varit Panthers största styrka den här säsongen och har bara släppt in hundratrettiotre stycken. Det är tredje minst i Eastern Conference och ger ett insläppt mål per match snitt på 2,37. Däremot är försvars och målvaktsspelet inne i en rejäl formsvacka och Panthers har släppt in tjugotre mål på sin sex senaste matcher.

Panthers kommer till spel utan:
Q. Howden (spelar ev inatt)
W. Mitchell (spelar ev inatt)
E. Gudbranson (spelar ev inatt)
D. Bolland
A. Barkov

florida_200x200 V.S pittsburgh_200x200

Penguins vann sin senaste match mot Carolina Hurricanes med 2-1 efter straffar på bortaplan. En seger som skickade Penguins tillbaka in på segerspåret och laget har sju segrar på dom tio senaste omgångarna, 7-3-0.
Formstarka Penguins jagar slutspelsplats och i dagsläget är steget upp till slutspel inom räckhåll. Laget står på sextiotre poäng efter femtiofyra omgångar  och ligger på en nionde plats i Eastern Conference. Det är bara ett poäng upp till närmsta slutspelslag som dessutom har en match mer spelad.
Något som skiljer sig från Penguins den här säsongen från tidigare är att offensiven inte öser in lika mycket mål som i vanliga fall. Under den här säsongen har Penguins mäktat med att göra hundrafyrtioen mål framåt och det är blott elfte flest i Eastern Conference och ger ett målsnitt på 2,79 mål framåt per match.
Däremot har målskyttet kommit igång på allvar på sistone och Penguins har gjort minst tre mål i sex av sina nio senaste matcher.

Säsongens tredje möte.
Det har blivit kryss i båda dom två tidigare mötena och slutresultat 2-2 efter fulltid. Det gemensamma är att Penguins har avgått med segern i båda mötena, en på hemmaplan och en på bortaplan efter övertid/straffar.
Penguins är nu uppe i tre raka segrar över Panthers och har sex segrar på dom tio senaste mötena. Noterbart är att Penguins har gjort minst tre mål på Panthers i NIO av dessa tio möten.
I Florida har Panthers två segrar på dom fem senaste mötena. Noterbart är att Penguins har gjort minst tre mål i SJU raka möten.

Kan Penguins dra fördel av Panthers tillfälliga svajiga defensiv?
Ja, förutsättningarna är mycket goda för det. Det på grund utan:
1. Panthers kommer till spel med ett sargat försvars och målvaktsspel. Tillägg där att laget kan komma till spel utan två viktiga backar och tre centrar. Det är förståeligt att försvarsspelet inte levererar i det skadeläget.
2. Penguins är på uppgång. Sju segrar av dom tio senaste mötena. Dessutom har offensiven vaknat till liv ordentligt och laget har gjort minst tre mål i sex av sina nio senaste matcher.
3. Inbördesmötena är skrämmande för Panthers målvakter. Penguins har gjort minst tre mål i NIO av lagens tio senaste möten och har dessutom gjort minst tre mål i SJU raka möten inne i BB&T Center.
Med ett sargat och stukat Panthers med tjugotre insläppta mål på dom sex senaste matcherna mot ett slutspelsjagande Penguins blir en tung uppgift.
Mitt spel blir Penguins över 2,5 mål inkluderat övertid och straffläggning till 1,95 hos Betsafe