Kampen om slutspelsplatserna närmar sig alltmer sitt slutskede. Ett lag som är i stort poäng behov är Eastern Conference tionde placerade Florida Panthers som just nu har sju poäng upp till slutspel. Att då möta ett Detroit Red Wings som vann starkt senast och kanske är på väg ur sin formsvacka och jagar högre tabellplacering blir ingen lätt uppgift. Speciellt inte när bortalaget mellan lagen har vunnit dom sex senaste mötena.

  • Match: Florida Panthers – Detroit Red Wings
  • Liga: NHL
  • Speltips: Båda lagen gör minst två mål
  • Odds: 1,80 @ Betway
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 20/3, 00:30

Startande målvakter:
Panthers:
Red Wings: P. Mrazek

Panthers har all press på sig att vinna kommande matcher som återstår om det ska bli slutspel. Laget har hela sju poäng att ta ikapp för att hamna på slutspelsplats. Det kommer inte göra sig själv och det blir inte enkelt att plocka in dessa poäng när det bara finns tjugofyra poäng kvar att spela om.
Det har gått lite i stå i Panthers spel dom två senaste matcherna. Två raka nederlag och sist blev det förlust hemma mot Montreal Canadiens med uddamålet 2-3.
Förlusten var Panthers femte på lagets fem senaste matcher, 5-4-1.

Hemma i Florida och inne i  BB&T Center har inte Panthers fått till allt att stämma. Laget har på trettiofyra hemmamatcher tagit trettionio poäng. Det gör Panthers till Eastern Conference trettonde bästa hemmalag.
Målskyttet har inte varit Panthers starkaste melodi på hemmaplan och laget har inte öst in mål. Men hittills har det blivit nittio gjorda kassar och det ger ett snitt på 2,64 mål per match. Bakåt har det varit sisådär och laget har släppt in nittiofem mål. Det ger ett snitt på 2,79 mål per match.
Panthers har på sina fem senaste hemmamatcher två segrar och tre förluster. Noterbart är att dom sju senaste matcherna inne i BB&T Center har resulterat i minst två mål från vardera lag.

Panthers kommer till spel utan:
R. Luongo (spelar ev inatt)
T. Kopecky (spelar ev inatt)
A. Montoya

florida_200x200V.S detroit_200x154

Red Wings fick äntligen ordning på sitt spel efter att ha varit otroligt svaga den senaste tiden och framförallt i försvarsspelet. I den förra matchen besegrades Pittsburgh Penguins med hela 5-1 på bortais.
En seger som betydde Red Wings femte på lagets tio senaste matcher, 5-5-0.
Tack vare segern behåller sig Red Wings på en sjätte plats i Eastern Conference. Laget har spelat ihop åttiosju poäng efter sextioåtta omgångar och har bara ett poäng upp till femte placerade Penguins.

På bortaplan tar Red Wings nästan lika många poäng som på hemmaplan. Laget har spelat trettiofem bortamatcher och har totalt spelat ihop fyrtiotvå poäng. Det gör Red Wings till Eastern Conference femte bästa bortalag.
Red Wings har nästan gjort lika många mål som laget har släppt in på bortaplan. Med nittionio mål framåt är det femte flest mål i Eastern Conference och med hundraen mål bakåt är det åttonde flest. En målskillnad på 99-101 ger ett snitt på 5,71 mål per bortamatch.
Red Wings har på lagets fem senaste bortamatcher tre segrar och två förluster. Noterbart är att fyra av dessa fem matcher har innehållit minst två mål från vardera lag.

Red Wings kommer till spel utan:
D. Helm (spelar troligen inatt)
P. Datsyuk
J. Gustavsson
J. Franzen

Sex raka möten med segrar av bortalaget.
Lagen har mött varandra tre gånger tidigare under säsongen. Det som går att ta med är att samtliga tre möten har slutat med bortasegrar och att båda lagen har gjort minst två mål. Panthers har två segrar medan Red Wings har en.
Sett över lagens tio senaste möten har lagen fem segrar vardera. Noterbart är att i sju av tio matcher har båda lagen gjort minst två mål.
Lagens fem senaste möten i Florida har resulterat i en seger för Panthers och fyra för Red Wings. Noterbart är att Red Wings har tre raka segrar inne i BB&T Center och sex av dom sju senaste mötena har slutat med minst två mål från båda lagen.

Två lag som jagar två poäng.
Båda lagen kommer till spel med lite knackig form och det är ett viktigt skede av säsongen att hitta tillbaka till det vinnande konceptet. Det gemensamma är att lagen inte har haft någon strålande defensiv på sistone. Panthers kan i alla fall skylla på att deras två ordinarie målvakter varit skadade. Förhoppningsvis är R. Luongo tillbaka inatt för lagets del. Men Red Wings har inte fått spelet att stämma i egen zon men matchen sist var ett steg i rätt riktning.
Mellan lagen smäller det oftast en hel del. Tre möten hittills och samtliga möten har varit händelserika och mål har det fallit. Sju av lagens senaste bataljer har resulterat i minst två mål från vardera håll.
Red Wings har gjort massor av mål på bortaplan men samtidigt släppt in en del. Ett högt målsnitt på 5,79 mål per match medan Panthers i regel släpper in och gör minst två mål i varje hemmamatch.
Med två lag som måste vinna merparten av matcherna som återstår när säsongen alltmer närmar sig sitt slut. Lagen spelar offensivt och har offensiva kvalitéer samtidigt som försvarsspelet är något av ett frågetecken för stunden. Ska båda lagen ta med sig minst en pinne i nattens match kommer det att behövas minst två mål framåt.
Därav kör jag båda lagen gör minst två mål till 1,80 hos Betway.