Lagen möttes för bara några dagar sedan och det blev rejält infekterat efter att en Panthers spelaren Alex Petrovic delat ut en cross-checking på Patrick Kane, som kommer bli borta i uppskattat tolv veckor. Matchen slutade med en seger för Blackhawks med 3-2 efter straffar. Frågan är om det största fokuset kommer ligga på hämnd eller om det är att vinna matchen för Blackhawks-lirarna?

  • Match: Florida Panthers – Chicago Blackhakws
  • Speltips: Money line Blackhawks
  • Odds: 1.78 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 27/2, 01.30

Startande målvakter:
Panthers:
Blackhawks:

Panthers föll till slut efter straffar mot Blackhakws med 3-2. Detta trots en stark slutperiod då laget hämtade ikapp 0-2 till 2-2.
Förlusten var Panthers tredje raka och laget har nu bara tre segrar på sina tio senaste matcher, 3-4-3.
Det sviktande formen leder till att Panthers fortfarande ligger utanför slutspelsplats. Laget har spelat ihop sextio fem poäng efter sextio matcher och ligger på en nionde plats i Eastern Conference. Det är bara två poäng upp till närmsta slutspelslag som är Boston Bruins.

Panthers är ett utav få lag som har förlorat fler hemmamatcher än vad laget har vunnit i Eastern Conference. Tjugosex hemmamatcher har resulterat i tolv segrar, varav två efter övertid/straffar och fjorton förluster, varav sex efter övertid/straffar. Det ger en poängskörd på trettio poäng och Panhters är Eastern Conference trettonde bästa hemmalag.
Panthers föll i sin senaste hemmamatch mot St.Louis Blues med 2-1 efter straffar. Däremot var det Panthers femte hemmamatch på raken som laget tog poäng i men den andra förlusten av dom fem.

Panthers kommer till spel utan:
D. Bolland (spelar ev inatt)
B. Pirri
W. Mitchell (spelar ev inatt)

florida_200x200V.S chicago_blackhawks_200x200

Blackhawks var det bättre laget i två perioder mot Panthers, men slappnade av något i den tredje perioden och det straffade sig. Men laget kunde ta sig samman och vinna straffläggningen och bryta sin tre matchers långa förlustsvit.
Blackhawks tio senaste matcher har det slutat med fem segrar och fem förluster, 5-2-3.
Blackhawks har trots allt tagit poäng i åtta av dom tio senaste matcherna och det har hjälpt laget att knappa in något på topplagen i Western Conference. Blackhawks befinner sig just nu på en fjärde plats med sjuttiosju poäng efter sextioen omgångar. Laget har tre poäng upp till trean St.Louis Blus och har fyra poäng ner till femman Vancouver Canucks.

Bortaspelet har varit bra under säsongen. Blackhawks har spelat tjugonio bortamatcher och har gått segrande ur sjutton av dessa, varav fem efter övertid/straffar och förlorat tolv, varav en efter övertid/straffar. Laget har därmed spelat ihop trettiofem poäng och är Western Conference femte bästa bortalag.
Blackhawks vann sin senaste bortamatch mot St.Louis Blues med 4-2 och tog därmed sin andra raka seger på bortaplan. På dom fem senaste bortamatcherna har Blackhawks tre segrar och två förluster.

Blackhawks kommer till spel utan:
T. Erixon (spelar ev inatt)
J. Oduya
P. Kane
T. Van Riemsdyk

Två lag som inte möter varandra alltför ofta.
På lagens tio senaste möten har det slutat med två segrar för Panthers och åtta för Blackhawks. Noterbart är att Blackhawks har sex raka segrar över Panthers.
På dom fem senaste möten i Florida har Panthers en seger och Blackhawks fyra.

Blackhawks kommer ge allt för Kane?
Det tror jag verkligen. Kane är en utav lagets bästa spelare och när han blir skadad efter en småful cross-checking en meter från sargen kan vi räkna med ett Blackhawks som kommer vilja vinna över Panthers.
Blackhawks är ett utav NHL’s bästa lag och trots Kane’s frånvaro har laget en utav ligans absolut bästa offensiver. Inte blir det sämre när Blackhawks är otroligt starka på bortaplan och har några tunga skalper på lagets senaste bortamatcher.
Panthers däremot är ett sisådär hemmalag. Laget har fruktansvärt svårt att vinna matcher på hemmaplan, framförallt när matcherna går till övertid eller straffar.
Blackhawks är större och tyngre än Panthers och det visar sig rejält när lagen möter varandra. Blackhawks har sex raka segrar och vann det första mötet mellan lagen för inte ens fyrtioåtta timmar sedan.
Mitt spel blir Blackhawks som segrare till 1,78 inklusive övertid och straffar hos Unibet.