Två matcher kvar av NHL’s grundserie och i av nattens alla matcher har den här omgången en stor betydelse för slutspelet framöver. Speciellt för Boston Bruins som måste vinna för att göra sig sånär klar för slutspel. Att då få åka till Florida och möta Florida Panthers som har det otroligt svårt mot just Bruins och inget som helst att spela för. Lyckas Bruins studsa tillbaka efter nattens fadäs mot Washington Capitals?

  • MatchFlorida Panthers – Boston Bruins
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Bruins
  • Odds: 1,77 @ William Hill
  • Insats: 4/5 units
  • Spelstopp: 10/4, 01:30

Startande målvakter:
Panthers: R. Luongo
Bruins:

Panthers var på väg mot slutspel, men laget orkade inte riktigt hela vägen fram och även den här säsongen får klubben ett tidigt sommarlov. I den senaste matchen föll Panthers mot Montreal Canadiens med 4-1 på hemmaplan. Det var lagets andra raka förlust och den tredje på dom fyra senaste matcherna.
Tabelläget är inte alltför spännande. Med åttiosju poäng efter åttio omgångar kan inte Panthers klättra högre upp i Eastern Conference än sin just nu innehavande tionde plats.

Hemmaspelet har inte varit någon dröm för Panthers. Laget har spelat trettionio hemmamatcher och har nästan vunnit lika många matcher som laget har förlorat. Med fyrtiofem poäng på dessa matcher är Panthers Eastern Conference tolfte bästa hemmalag.
Panthers har förlorat två raka hemmamatcher och har tre segrar på dom fem senaste hemmamatcherna.

Panthers kommer till spel utan:
A. Montoya
N. Bjugstad

florida_200x200V.S boston_bruins_200x200

Bruins kommer till spel back to back och med en förlust i ryggen. Laget blev åter igen nollad av mardrömsmotståndarna Washington Capitals. Matchen slutade 3-0 till hemmalaget Capitals och det var det tredje raka mötet som Bruins blev nollade mot Capitals.
Annars är formen god, men förlusten bröt en fem matchers lång segersvit och kampen kring slutspel tätnade.
Bruins placerar sig på den åttonde och sista slutspelsplatsen i Eastern Conference. Det tack vare fler vinster efter ordinarie tid samt förlängning. Med nittiofem poäng efter åttio omgångar har Bruins samma poäng som nian Ottawa Senators och har bara ett poäng upp till sjuan Pittsburgh Penguins.

På bortaplan har det gått något tungt för Bruins. Laget har vunnit sjutton av sina trettionio bortamatcher och med totalt fyrtio inspelade poäng placerar sig laget sig som bäst på en elfte plats i Eastern Conference bortatabell. Inget drömscenario att avsluta säsongen med två raka bortamatcher när bortaspelet inte har klickat fullt ut.
Bruins har två segrar på sina fem senaste bortamatcher.

Bruins kommer till spel utan:
D. Hamilton
K. Miller
M. Savard (inte spelat sen säsongen 2010-2011)

Säsongens fjärde och sista möte.
Dom tre tidigare har resulterat i en seger för Panthers och två för Bruins.
I det första mötet vann Bruins med 2-1 efter förlängning på hemmaplan.
I match två vann Panthers med samma siffror men via straffar för att avgöra på hemmaplan.
Det senaste mötet är hittills det enda den här säsongen som inte gått till övertid eller straffar. Då vann Bruins med 3-2 på hemmaplan.
Lagens tio senaste möten har slutat med en ynka seger för Panthers och hela NIO för Bruins. Noterbart är att Bruins hade tolv raka vinster innan Panthers bröt den horribla trenden.
Dom fem senaste fighterna i Florida har resulterat i två segrar för Panthers och tre för Bruins.

Är Panthers det drömmotstånd för Bruins som bäddar för slutspel?
Mycket talar för det i alla fall. Panthers går en klart betydelselös match och har siktet inne på sommarlov. Det är inte ens lagets sista hemmamatch för säsongen, så inte ens av den orsaken kan laget gnugga fram någon extra energi. Sen har inte Panthers varit Eastern Conference bästa hemmalag och har förlorat något fler matcher än vad laget har vunnit på hemmaplan.
Bruins har väl inte rosat marknaden heller på bortais. Men spelet har blivit bättre och laget har hittat formen mer och mer. Nu är Bruins däremot back to back, men det lär göra att Bruins kommer spela smart, och med vetskapen om att Panthers är lagets favoritmotstånd lär energin återfyllas relativt fort. Eller vad sägs om tretton segrar på lagens fjorton senaste möten, varav laget har tolv raka segrar innan en förlust i säsongens andra möte.
Bruins har en godkänd form annars och att laget skulle bryta sin segersvit var bara en tidsfråga. Men att ha haft fem raka vinster och nu jaga slutspel gör att laget har ätit taggtråd direkt efter slutsignalen igår.
Nej, Bruins ska klara av detta och jag spelar laget som segrare inklusive övertid och straffar till 1,77 hos William Hill.