Inatt tar Florida emot Ottawa och jag tycker detta spel känns givet. Det är återigen ett skottspel där jag tycker linan är lite för låg. Vinnare i matchen är alltid svårt att sia om och därför blir det som sagt skott jag inriktar mig på.

  • Match: Florida – Ottawa
  • Speltips: Över 58.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.70 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 4/12, 01.35

Florida stod för en imponerande insats senast trots att man fick se sig besegrade med 1-5 mot Pittsburgh. Bortalaget är väldigt effektiva och har ett anfallsspel som hotar de flesta medans Florida har ett försvarsspel som de flesta är väldigt tacksamma över att få möta. Tim Thomas i kassen gjorde inte heller sin bästa match. Framåt var man dock riktigt bra och sköt hela 40 skott på Jeff Zatkoff som var strålande för Pens. Klarar man av att skapa så mycket mot ett lag som Pittsburgh så bör man utan problem klara av att ta sig upp till minst 30 skott mot ett väldigt virrigt Ottawa. Hemma skapar man ändå mer än man gör på bortaplan och man bör som sagt inte ha några problem att skapa målchanser mot ett vilt chansande Ottawa.

Florida shots off: 28.8
Florida shots off at home: 29.72
Florida shots def: 29.2
Florida shots def at home: 29.53
Florida shots against Ottawa last 10 games: 32.9

ottawa

Ottawa Senators och skottspel passar riktigt bra ihop. Jag har sagt det förut och kommer förmodligen fortsätta säga med det. Sens är ett skottglatt gäng som inte drar sig för att spela riktig hawaii-hockey. På resande fot har man dessutom ett mycket högre skottsnitt där den största skillnaden gentemot hemmais är skotten mot eget mål. Man får alltså i snitt nästan 40 skott emot sig i varje match på bortaplan. Det minsta antal skott man fått på sig på bortais är 32 skott. Klarar Florida att komma upp i minst dessa 32 skott så behöver Sens skjuta 27 och det bör man klara utan problem. Man har ett ungt lag som gärna driver rätt på mål, vare sig det gäller skott direkt eller skott för att gå på retur. Tittar man inbördes mellan lagen så har 8 av de 10 senaste gått över dagens lina. Ottawa har dessutom gått över linan i 11 av 13 bortamatcher denna säsong. De två som slutat under har slutat på 57 skott. Jag ser inte varför det skulle bli någon större skillnad idag.

Ottawa shots off: 32.0
Ottawa shots off on road: 32.46
Ottawa shots def: 34.9
Ottawa shots def on road: 38.84
Ottawa shots against Florida last 10 games: 30.6


Skottglad historik, skottglatt lag och båda lagen har högre snitt på hemma respektive bortaplan. Det känns gjutet här. Mitt spel blir över 58.5 skott till oddset 1.70 med insatsen 6 units. Spelet hittar ni hos Bwin. Övriga bolag har lagt linan ett par skott högre, men känner väl ändå att tillochmed de känns spelbara. Lägst lina är dock på 58.5 skott.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden