Flera av lagen gör inatt sin hemmapremiär av årets säsong. Ett av dem är Florida Panthers som idag står värd för ett rutinerat New Jersey. Det är svårt att sia om en vinnare såhär i början, men känslan är ändå att Devils har ett litet övertag. Jag kommer dock köra på ett skottspel i denna matchup.

  • Match: Florida – New Jersey
  • Speltips: Över 54.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12/10 01.05

florida_200x200Florida förlorade sin första match i derbyt mot Tampa Bay på bortais. Man gjorde en ganska tam insats och Tampa vann helt klart rättvist med 3-2. Under matchen lyckades man dessvärre bara skjuta 21 skott framåt och då kan man undra varför jag kommer ta mig ett överspel i antal skott ikväll. Florida var förra säsongen två helt olika lag på hemmaplan/bortaplan, speciellt i hur man uppträdde och anpassade sig efter spelet. På hemmaplan är man som de flesta lag och man kör alltid på. Man hade ett betydligt högre skottsnitt framåt i sin borg än vad man hade på resande fot. Det var lite som att intensiteten var mycket högre när man spelade på hemmaplan och det kan mycket väl stämma. Man slutade sällan pumpa på mål oavsett ställning utan man försökte bjuda publiken på det lilla man kunde. I underläge så slänger backarna in puckar mot mål väldigt ofta. Nu har man dessutom ett par riktigt bra backar offensivt i Brian Campbell, Dmitry Kulikov och draftettan Aaron Ekblad. Får man bara hyfsad pli på Devils defensiv (som inte såg alltför bra ut i första matchen) så bör man kunna skjuta en hel del. Två andra faktorer är självklart att det är deras första hemmamatch vilket brukar ge en extra tändvätska i sig och dessutom att de spelade så fruktansvärt dåligt i den första matchen. Revanschlusten bör finnas där.

new_jersey_200x200Devils var ett av ligans mest strikta lag under förra säsongen och ett väldigt tråkigt lag att kolla på. Det kan man lika gärna bli denna säsong också, men vad vi såg i den första matchen visade inte det. Jag är dock ganska säker på att när väl säsongen är slut så kommer man vara ett av de lag som har släppt till minst skott emot sig. Idag är man rätta favoriter. Jag tycker faktiskt att Devils lag ser ovanligt intressant ut, men frågan är om det kommer räcka till slutspel. Man skjuter inte överdrivet mycket framåt, men kan verkligen göra det om man vill. Idag kommer man säkerligen ligga nånstans mellan 27-30 skott kan jag tänka mig och det bör räcka. Jag tror som sagt att Devils vinner idag och då kommer man garanterat att få en del skott emot sig. Det fick man i premiären och jag räknar med att man får det även idag. Linan  är som sagt  ganska låg, men samtidigt är det Devils så det är faktiskt inte så märkvärdigt. När de spelat i New Jersey så skotten varit ganska få och man har gått under dagens lina. När man däremot spelat i Florida så har man klarat denna lina i 4 av de 5 senaste mötena. Jag tror man löser det även denna kväll.


Devils är favoriter och tar dem ledningen så kommer det förmodligen bli en hel del skott från Floridas sida. Jag tycker ändå den här linan är lite för låg och väljer därför att spela över 54.5 skott i matchen till oddset 1.85. Spelet finner ni hos bwin och insatsen blir idag som vanligt på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden