Här kommer jag återigen gå på en typ av spel som jag spelat de senaste matcherna när dem involverat Florida. Idag tar man emot Montreal och återigen hoppas vi på en fartfylld match.

  • Match: Florida – Montreal
  • Speltips: Över 57.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 10/3, 23.05

Florida är, som jag beskrivit flera gånger, ett väldigt svängigt lag. Framåt är man helt okej och det är framförallt på hemmaplan som man spelar den mest offensiva ishockeyn. Idag har vi fått en lina som är lite mer normalt satt än om man jämför med senast, men jag tycker fortfarande att linan ska upp ett par skott. Hemma så har man ett högre skottsnitt än på bortaplan, både framåt och bakåt. Spelet på hemmaplan är som nästan de flesta lag försöker göra,  föra spelet och spela väldigt offensiv ishockey, vilket man lyckas helt okej med. Samtidigt gör detta att de får ännu större brister än dem redan har i det defensiva. Just deras defensiv och målvaktsspel har varit riktigt dåliga såhär när halva säsongen gått. Återigen saknar man en hel del spelare som man nu också gjort i ett flertal matcher. Detta har medfört att defensiven blivit ännu virrigare än vad den redan varit. Framåt avlossar man mängder med skott, framförallt som sagt på hemmaplan. De senaste fem hemmamatcherna har man skjutit 36, 43, 36, 30 och 40 skott, vilket visar att man verkligen vill producera även fast man har det tungt resultatmässigt för tillfället. Med tanke på deras dåliga defensiv så väljer kanske motståndarna att lägga iväg någon extra puck mot mål ibland. Florida har klarat denna lina i 13 av 15 senaste matcherna. De som slutat under 58 skott har bara varit ett eller två skott ifrån att klara linan. Tittar man inbördes mellan lagen så har matcherna mot Montreal varit extremt skottglada och faktiskt så har 9 av de 10 senaste matcherna gått över linan, de flesta med stor marginal också.

Florida shots off: 30.00
Florida shots off at home: 32.94
Florida shots def: 30.76
Florida shots def at home:  31.07
Florida shots off against Canadiens 10 games: 30.6

Montreal är även dem ett skottglatt gäng. Däremot har man större koll på sin defensiv än vad Florida har, men samtidigt väger det upp litegrann idag då Florida är väldigt offensiva på hemmaplan. Man har ett snitt som ligger runt precis dagens lina, men som sagt så möter man ett ganska odisciplinerat Florida och detta spel känns självklart på förhand. Montreal har gått över dagens lina i 4 av de 5 senaste matcher, men samtidigt har man haft ett riktigt fint snitt framåt då man skjutit 29, 28, 32, 26 och 39 skott. Man bör lätt klara uppemot dessa siffror igen, och tycker också att Florida ska komma upp till minst 30 skott. Båda lagen har chans att ta sig upp till den siffran och då sitter spelet galant. Även Montreal har ett högre skottsnitt, fast i det här fallet på bortaplan eftersom det är där man spelar.

Montreal shots off: 30.00
Montreal shots off away: 30.84
Montreal shots def: 27.00
Montreal shots def away:  28.67
Montreal shots off against Panthers 10 games: 34.3

————————————————————————————————————————

Tycker inte det finns någon anledning att ändra spelet från tidigare matcher. Båda lagen har högre skottsnitt på hemma respektive bortaplan och jag tror vi får se en chansrik match ännu en gång. Jag spelar över 57.5 skott på mål (regular time) till oddset 1.85 hos Bwin med 6 units. Jämför detta med Betsson som har linan på 58.5 och ett lägre odds.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden