Inatt är det möte mellan två lag som är under isen enligt mig. Florida kommer dock med stärkt självförtroende efter segern mot Islanders borta senast. Räcker det för att slå ett Kings som normalt sett har högre grundkapacitet än Panters?

  • Match: Florida – LA Kings
  • Speltips: LA Kings ML
  • Odds: 1.83 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 6/2, 01.35

florida_200x200Florida imponerade i segern senast när man helt enkelt spelade ut Islanders på bortaplan med sin taktik. Matchen innan hade man fått storstryk av Rangers och att redan inom 24 timmar åka och spöa konkurrenten och kanske ett av de bästa lagen i ligan med 4-2 imponerar verkligen. Frågan är då, orkar Florida göra ytterligare en bra match? Man har på slutet visat upp en form som inte alls är bra och lagets största problem den sista tiden är att man inte alls har haft samma flyt bakåt. Kanske blir det så i längden att de lite ”sämre” lagen håller god standard under perioder, men aldrig under en hel säsong. Det är en väldig skillnad på Florida nu jämför med i början av säsongen då man faktiskt var ett av de största överraskningslagen. Sedan har inte heller Roberto Luongo hållit samma klass sista månaden som han gjorde i början, vilket självklart också är en stor del till att formen gått ner. På hemmaplan har man spelat ganska okej, men man har genom åren haft väldigt svårt mot lagen från Western Conference. Det har man haft även denna säsong och jag tror den trenden kommer fortsätta även efter denna match. Luongo är bekräftad i kassen och man saknar Willie Mitchell.

los_angeles_200x242Los Angeles är även dem i en liten kris av något slag. Det där spelet som så länge varit så effektivt och stabilt har verkligen försvunnit. Målvakterna släpper in fler mål än nånsin och laget släpper även till fler skott. Hur kan jag då välja att tro på dem just idag? Det är en blandning av magkänsla och det faktum att man i grunden är ett mycket bättre lag än Florida. Kings har inte rosat marknaden på slutet, men har ändå gjort godkända insatser de senaste matcherna. Man slog Chicago hemma med 4-3 innan man nu har åkt på två raka förluster mot Boston respektive Washington senast. De två förlusterna spelade man helt okej i och det var tillfälligheter som avgjorde. Idag möter man ett lag som även dem har haft det jobbigt på slutet och då går jag mycket på min magkänsla och är man är ett bättre lag i grunden. Man har dessutom haft det väldigt enkelt mot Florida de senaste åren även fast man inte mötts så många gånger. Man har faktiskt vunnit 9 av de 10 senaste spelade matcherna lagen emellan. Årets enda möte spelades i mitten av november i Los Angeles där just Kings vann med 5-2. Jonathan Quick är bekräftad och man saknar fortfarande Tanner Pearson.


Jag går lite på min magkänsla idag. Man har ett mycket bättre lag i grunden och man har haft det enkelt historiskt lagen emellan. Mitt spel blir alltså LA Kings ML till oddset 1.83 hos bwin. Insatsen kommer idag att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden