Skadedrabbade Florida har spelat upp sig defensivt och blivit aningen bättre än man varit. Ikväll tar man emot Buffalo hemma i värmen och frågan är då om man klarar av att fortsatt släppa in få mål.

  • Match: Florida – Buffalo
  • Speltips: Buffalo ML
  • Odds: 2.01 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 29/3, 00.35

Florida verkar ständigt ha problem denna säsongen, även om problemen blivit allt mindre. Det tar inte ifrån dem att man för tillfället är ett av NHLs sämsta lag. Den svenske målvakten Jacob Markström har varit upp och ner, men på slutet för det mesta riktigt bra. För ett par matcher sedan mötte man Rangers på bortaplan och det är absolut en av de bästa svenska målvaktsinsaterna som gjorts på senare år. Bakåt är Florida ren katastrof, men mycket pågrund av att de haft såpass många skador. Man är fortfarande lite virriga och saknar tre backar som normalt sett skulle tagit en plats, bland annat kapten Ed Jovanovski. Jag tyckte laget var relativt tunt redan innan säsongen och det skulle bli svårt att nå slutspel, vilket har visat sig vara helt rätt, även om det har ”hjälpt” att man haft mängder med skador. Man saknar fortfarande en del spelare utöver de tre backarna där Jack Skille, Kris Versteeg och Stephen Weiss sticker ut och rent poteniellt skulle kunna vara hela deras förstaline. Även målvakten Jose Theodore är borta från spel. Markström är bekräftad inför natten, men på nåt sätt känns det inte säkert när han står då han har släppt in en del lätta puckar och han är trots allt ännu ingen van NHL-målvakt, även om han gjort det helt okej hittills. Dessutom har han varit som bäst mot de lag som anses vara lite större och Buffalo hör väl till de klubbar som står på undre halva av stora klubbar. Det tror jag i och för sig inte har någon större betydelse i kvällens match, men bara som en liten notis. Den här säsongen har man mötts två gånger och man har vunnit varsitt möte. Florida har släppt in mest mål i hela ligan.

Buffalo är fem poäng ifrån slutspel och det är ganska mycket med tanke på att det bara är drygt 15 matcher kvar av säsongen. Det som har förstört deras säsong var målvaktsspelet och det defensiva i början av säsongen. Ju längre det har gått desto bättre har man blivit på alla punkter, framförallt har Ryan Miller steppat upp rejält. Formen är uppåt i Sabres trots att man gjorde en relativt svag insats senast borta mot Tampa. Ikväll får man möta ett lag i kris och varje match är livsviktig för Buffalo om de vill ta sig till slutspel. Om det räcker så långt visar sig, men att man har ett skickligt lag är det inget snack om. Buffalo saknar lite av den stora stjärnan, men i gengäld har man tre skapliga femmor som alla kan producera. Man har också haft det ganska lätt för Florida sista tiden och jag tror inte det blir någon skillnad ikväll då Panthers fortfarande är ett stukat lag på skadefronten. Till kvällens match återkommer Drew Stafford in i lineupen medans Thomas Vanek återigen blivit skadad.

Florida is 2-9 SU in its last 11 games
Florida is 1-6 SU in its last 7 games at home
Buffalo is 16-8 SU in its last 24 games when playing Florida
Buffalo is 6-2 SU in its last 8 games when playing on the road against Florida


Formen och defensiven är plus för Buffalo ikväll därför kommer jag att spela Buffalo ML med 6 units hos Pinnacle till oddset 2.01. Det blir en tuff match, men jag tror det blir Sabres som drar det längsta strået.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden