Buffalo är i varma Florida för match och båda lagen har lite halvtaskig form och vill säkerligen åka hem med två poäng. När  både Sabres och Panthers spelar så är det i regel en hel del målchanser vilket borde göra detta spel till ett grönt resultat.

  • Match: Florida – Buffalo
  • Speltips: Över 57.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 1/3, 01.35

Florida är ett lag som framförallt spelar offensiv ishockey på hemmaplan. Nu saknar man dock ett par viktiga killar, men det känns ändå lite positivt för skottspelet då spelarna kan vara lite ovana med nya kedjekamrater i defensiva situationer. Självklart kan man bli lite ovan i offensiv zon också, men samtidigt brukar man få det svårare bakåt än framåt i såna lägen. På hemmaplan försöker man också öppna upp sitt spel, eller man kanske inte försöker, men det blir så automatiskt då man är ett dåligt lag bakåt som försöker föra spelet och skapa chanser. Snittet är som sagt högre på hemmaplan i Floridas fall. Under de sista fem matcherna. så har linan gått över alla gånger med stor marginal. Den lägsta totalen under de fem matcherna slutade på 60 skott. Förväntar mig ett liknande spel som de hade senaste matchen mot Pittsburgh då totalen slutade på 70 skott.

Florida shots off: 29.00
Florida shots off home: 31.2
Florida shots def: 31.63
Florida shots det home:  32.7

Buffalo har jag sagt förut att de är ett lag som spelar med hög fart och och ofta går på kontringar. Det bör man kunna utnyttja ikväll då Florida kommer försöka gå framåt och just Florida har en dålig defensiv vilket gör att det säkerligen kommer bli öppna gatan i mittzon ikväll igen. Matcherna inbördes mot Florida sista åren har inte varit jätte chansrika, men samtidigt med den form lagen besitter för och så man spelar för tillfället så bör man kunna lösa denna lina utan problem. Buffalo skjuter i snitt ett par skott mindre per match på bortaplan, men samtidigt så släpper man till fler skott än hemma och med Floridas defensiva arbete just nu så lär man klara uppemot minst 28-29 skott, om inte fler.

Buffalo shots off: 29.85
Buffalo shots off away: 28.3
Buffalo shots def: 33.4
Buffalo shots def away: 34.2

Linan är låg och därför spelare jag 6 units på över 57.5 skott på mål (regular time) till oddset 1.85 hos bwin. Jämför detta spel hos Betsson där linan ligger på 60.5. Florida lär komma upp över 30 skott utan problem.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden