Imorgon är det fredag den trettonde och jag hoppas att det är startskottet för en vändning av en tids stolpe ut när det gäller NHL. Inatt tar Florida emot Buffalo i en match som jag tror bli jämnare än vad oddsättarna tror.

  • Match: Florida – Buffalo
  • Speltips: Buffalo ML
  • Odds: 2.45 @ Unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 13/11, 01.35

florida_200x200Florida har startat säsongen ungefär som jag förväntat mig. Man är i mitten och harvar vilket är där dem förmodligen kommer att ligga under hela säsongen skulle jag kunna tänka mig. Man har ett lag som enligt mig är väldigt svårbedömt och det är inte lätt att veta var man har dem ibland. Laget saknar väl den där stora stjärnan som man kanske behöver för att ta nästa kliv. De yngre talangerna man kontrakterat senaste åren har kanske inte heller nått den kapacitet som man velat och hade trott. Däremot har jag inte sagt att man är ett dåligt lag för det är man inte utan man faktiskt ganska kapabla på hemmaplan. Idag kommer man garanterat vara det spelförande laget och det tror jag kommer passa Buffalo alldeles perfekt då man kan ligga och lura på kontringar. Florida har gått tungt på slutet, men fick äntligen vinna senast hemma mot Calgary med 4-3. Idag kommer det återigen bli en jämn match där vi absolut inte har något värde på en hemmaseger. Jag tycker bolagen överskattar Florida samtidigt som man underskattar Buffalo lite. Luongo startar för Panthers.

buffalo_sabres_200x200Buffalo har gjort en kanonsäsong hittills om man drar jämförelsen med förra säsongen. Man har redan vunnit sju matcher på femton försök vilket är en klar förbättring procentuellt sett. Kan man bara bibehålla sitt fina spel hela året ut så är det stora framsteg. Om det beror på de värvningar man gjort eller om det beror på nya coachen Dan Bylsma är svårt att säga, men förmodligen en ganska bra blandning. Han spelar lite av samma spel som han gjorde med Pittsburgh. De vill skapa tryck runt motståndarnas kasse och få målchanser därifrån. Man har rätt individuellt skickliga spelare också så spelet passar dem rätt bra. Sedan har dem många som är vana att spela försvarsspel sedan förra säsongen så det är man redan ganska bekväma med. När man spelar på bortaplan är man klart försiktigare med forecheck osv, men man har fortfarande gjort det riktigt bra och utnyttjar de målchanser man får på ett bra sätt. Man är som sagt väldigt skridskostarka och klarar av att vända om snabbt för kontringar. Florida är väl inte heller ett lag som spelar med speciellt hög fart, vilket borde gynna Buffalo enligt mig. Med tanke på att Florida haft svårt att göra mål på slutet så tror jag att Buffalo kommer reda ut det här tillslut eftersom man helt enkelt är bättre framåt.


Idag tror jag på en jämn match där grunden till en Buffalo-seger ligger i det defensiva. Löser man detta så finns det goda chanser till att ta två poäng ytterligare nu. Mitt spel blir alltså Buffalo ML till oddset 2.45 hos Unibet. Insatsen landar på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden