Ikväll är det dags för match i Florida mellan just Florida Panthers som idag gästas av Boston Bruins. När dessa spelar brukar det i regel vara ganska bra fart på matchen och det tror jag även det kommer vara idag.

  • Match: Florida – Boston
  • Speltips: Över 58.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 9/3, 22.05

Florida mötte Boston för knappt en vecka sedan på bortaplan och även då hade vi samma spel. Då var den stora grejen att jag trodde att Boston skulle bombardera Florida och därav vara den största anledningen till att det satt. Det var precis det som hände då. Idag är det Florida som har hemmaplan och då räknar jag med att Florida kommer försöka föra spelet mer och därav också skapa fler chanser än man gjorde senast. När man spelar på hemmaplan så är man faktiskt ganska giftiga. Man skjuter betydligt mer än vad man gör på resande fot, men man har också samtidigt lite bättre koll bakåt. Senast sköt man hela 44 skott, men det var visserligen på Buffalo. Jag blir inte förvånad om Panthers når 30 strecket idag, trots att Boston är riktigt bra för tillfället.

dm_140304_Bruins_Panthers_Highlight

Boston är som sagt riktigt heta just nu. Det känns som att man kommer bli farliga i slutspelet om man fortsätter i den här takten. Starten av säsongen var lite halvseg om man tittar på hur de spelade. Nu verkar fantasin flöda i det offensiva spelet och bakåt har man stenkoll och släpper till väldigt lite chanser. Det är det som är orosmomentet idag. Framåt är jag ganska säker på att man tar sig över 30 skott. Man har skapat otroligt mycket de senaste matcherna och är livsfarliga när de kommer in i slottet framför mål. Det är också där Florida är svaga så det känns givet att man återigen försöker komma in hårt på kassen. Tittar man inbördes mellan lagen så har 3 av 4 möten denna säsong gått över linan. Tittar man på historien så är det 8 av de 10 senaste matcherna som klarat strecket.


Känslan är att Boston har potential till att komma till 35-40 skott en bra dag och Floirida kommer skapa mer chanser än vad man gjorde för en vecka sedan när man möttes. Mitt spel blir idag alltså över 58.5 skott till oddset 1.85. Spelet finner ni hos Unibet och spelas med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden