Återigen en viktig match för de båda lagen när Florida tar emot Boston. Hemmalaget ligger fem poäng bakom Boston i kampen om den sista wild-card platsen och en vinst är ett måste ikväll för att hålla liv i det hela. Det blir jämnt, men rutinen avgöra här.

  • Match: Florida – Boston
  • Speltips: Boston ML
  • Odds: 1.83 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22/3, 00.05

florida_200x200Florida har gjort en grym säsong utifrån deras förutsättningar och man har faktiskt chansen på att gå till slutspel, även om den chansen kanske är ganska liten i teorin för tillfället. Man ligger fem poäng bakom Boston och har även Ottawa i storform där emellan som tampas om den platsen. Så länge chansen dock finns där så är jag övertygad om att man kommer kämpa för det. Att man plockade in Jaromir Jagr är väl också ett litet tecken på att man verkligen går för det, även om de säkert innerst inne vet om att det kommer bli grymt svårt att nå dit. Man började säsongen grymt och det är väl där man byggt upp det hela på nåt vis. I mitten av säsongen fick man en liten dipp och målvakterna samt försvaret visade inte upp samma stabilitet längre, vilket också gjorde att man förlorade mer matcher. Roberto Luongo var den som hade sämst formkurva skulle jag vilja säga. Efter allstar-matchen var han inte alls samma trygghet som under tidigare del av säsongen och nu på slutet har han också gått skadad, men gjorde comeback senast mot Detroit där de vann med 3-1. Hemma är man starka och kan störa alla lag verkligen, men jag går ändå på min magkänsla här och tror att ett rutinerat Boston håller undan.

boston_bruins_200x200Boston har haft en riktigt konstig säsong där man inte alls kommit upp i den standard som man förväntat sig att ha. Det är väl just nu sista månaden som spelet har blivit bättre och spelarna känts mer fokuserade än dem gjort förut. Förmodligen är det för att dem insett allvaret och att det är påväg att bli ett fiasko. Senast mot Ottawa så gick jag emot dem pågrund av att man mötte ett lag i storform som fullständigt kört över sina motståndare senaste tiden. Idag har man en lite enklarare uppgift tycker jag. Visst, Florida har en form som är helt okej och Boston har faktiskt förlorat sina tre sista matcher, men det har också varit väldigt svåra matcher. Borta mot Washington förlorade man med 2-0 och det är inget att skämmas för. Sedan förlorade man dock hemma mot Buffalo med 2-1, men vann skotten stort och fick se sig besegrade av Anders Lindbäck i Sabres-kassen. Förra matchen mot Ottawa spelade man faktiskt ganska bra och det var en sjuk match med mycket mål och konstiga studsar. Boston hade grym form innan detta och trots tre förluster i rad så har man inte spelat så dåligt som många tror. I grunden är man bättre än Florida och man ska vinna denna match. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund, men blir förvånad om inte Tuukka Rask står i ett såpass viktigt läge. Dessutom har Boston haft det väldigt lätt historiskt mot Florida och vunnit nio av dem tio senaste inbördes.


Florida är bra, men i grunden är Boston bättre och jag går på min magksänla här. Mitt spel denna natt kommer därför att bli Boston ML till oddset 1.83 hos bet365. Insatsen kommer att stanna på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden