Inatt tar Florida emot Anaheim hemma i värmen. På pappret är det självklart att Anaheim är det bättre laget, men ibland måste man även gå emot detta. Dagens förutsättningar gör att det blir ett litet spel på hemmalaget.

  • Match: Florida – Anaheim
  • Speltips: Florida över 2.5 mål
  • Odds: 1.82 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/2, 01.35

florida_200x200Florida går in till denna match som favoriter, vilket jag faktiskt kan tycka är lite konstigt. Panthers har dock varit överraskande bra den här säsongen och även fast formen gått ner om man jämför med starten av säsongen så bör man ha god chans att vinna idag. Jag kommer dock inte lägga mitt fokus på vinnarspelet, utan kommer istället gå på att de måste göra minst tre mål denna natt. Det finns lite anledningar till varför jag inte väljer dem som vinnare. Panthers har under hela säsongen varit väldigt bra bakåt och man har levt lite på Roberto Luongo. För tillfället är inte det defensiva som det varit och Luongo har inte heller varit lika bra nu efter jul som han var innan, vilket kanske är en liten anledning till att man släppt in lite fler mål. Dessutom är Anaheim väldigt bra offensivt och jag tror att man kommer att behöva göra minst tre mål ikväll för att kunna vinna matchen. Med tanke på att det ger nästan samma odds så är valet givet för mig. Nu kan de förlora och spelet sitter ändå. Framåt kanske inte Florida är det bästa laget, men man har alltid varit luriga att möta i deras borg. Man för spelet och man skapar nästan alltid en hel del chanser framåt. På slutet har man varit i god offensiv form så chansen att de sätter minst tre mål ikväll tycker jag ändå är ganska stor. Luongo startar i kassen och man saknar endast Willie Mitchell.

anaheim_ducks_200x113Anaheim har gjort en riktigt bra säsong hittills. Man har ännu inte haft den där dippen under säsongen som de flesta lag har och kanske är den påväg nu efter att länge ha visat prov på ett ganska dåligt försvarsspel. Man släpper till en hel del lägen och på de sista fem matcherna har man släppt in hela 18 mål. Däremot så gör man som vanligt en hel del framåt och därför vågar jag inte lita på att Florida kniper alla poäng. Däremot så bör Panthers som sagt ha god chans att göra minst tre mål då med tanke på att Anaheim inte övertygat på slutet. Däremot så är min grundanledning till detta målvakten Anaheim väljer att ställa i kassen. Ilya Bryzgalov kommer att starta och trots att han gjorde en bra match senast han spelade så har jag inget förtroende alls för ryssen. Han har sett sina bästa dagar och alla som sett NHL de senaste säsongerna vet om att han är en väldigt osäker målvakt. Den här säsongen har inte heller varit så bra med tanke på att han bara har räddat 85.9% av puckarna han fått emot sig. Det håller inte i NHL och med tanke på att de övriga tre målvakterna har en bra bit över 90 i räddningsprocent så det ganska klart att han är en kass målvakt. Det är min huvudanledning och jag tycker också det borde räcka. Florida har vunnit säsongens enda möte med 6-2.


Hemmalaget ska ha goda chanser att lösa linan idag. Man möter ett lag som haft det lite tufft på slutet och som också ställer en målvakt som är den sämsta i ligan. Mitt spel blir alltså Florida över 2.5 mål till oddset 1.82 hos betsson. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden