Playoffmatch i League two där man slåss om en plats i finalmatchen till League One. Fleetwood har 1-0 att gå på från bortamatchen men det här känns långt ifrån avgjort, jag har hittat ett bra spel här!

Fleetwood – York
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 2.10 @ Unibet
Insats: 4/10
Spelstopp: 20.45

Fleetwood har aviserat att matchen är slutsåld vilket innebär att 5327 åskådare väntas till Highbury ikväll. Första mötet vann FleetwoodYorks hemmaplan med 1-0 efter att Matty Blair satt segermålet. Matchen var väldigt jämn mellan lagen som skapade ett par chanser vardera under matchen. Till den här matchen är det helt andra förutsättningar då Fleetwood måste vinna eller spela oavgjort medan York kommer ge allt för seger här. Denna typ av matchen brukar alltid öppna upp sig ordentligt då lagen i regel inte är såppas starka att man kan ”hålla” en ledning. Yorks manager har aviserat att det är full fart som gäller redan från start medan Fleetwoods manager har sagt att man kommer satsa på att göra ett tidigt mål för att ”döda” matchen. Båda tränarna kommer med andra ord satsa framåt redan från start så det här spelet känns riktigt bra!

Fleetwood avslutade säsongen med en förlust på bortaplan mot seriesegrarna Chesterfield med 2-1, innan det hade man 8 raka matcher utan förlust så formen var riktigt bra för laget. Hemma på Highbury har man gjort det bra men något som oroar rejält för laget är att man släppt in 30 mål i hemmaspelet den här säsongen. Det antalet insläppa mål kan jämföras med de lag som ramlar ur serien men om man ser till offensiven så har man gjort det bra med sina 41 mål. Man släpper ofta till för många lägen i defensiven och det kan straffa sig ordentligt, inte minst i matcher som den här! Släpper man in ett mål i den här matchen, vilket jag tror man gör, så måste man givetvis framåt och känslan är att man kommer göra minst ett mål också. Fleetwood ska ha goda chanser att ta sig vidare och jag tror man gör det med 1-1 eller 2-1 här!

ftfc_logo_circle_1    brand

York
hade inför matchen mot Fleetwood senast en mäktig formrad med över 8 matcher på rad utan förlust så man är långt ifrån ofarliga i den här matchen. Man spelar ofta målsnåla matcher då man har en stark defensiv men i den här matchen måste man framåt i matchen och då håller det inte att backa hem med laget. På bortaplan har man gjort det riktigt bra i år och offensivt sett tillhör man de lag som gjort flest mål framåt i serien. Får man bara spelet att stämma och tar tillvara på sina lägen så löser man minst ett mål i den här matchen då Fleetwood är alldeles för svaga i defensiven.

Kort summering:
Båda lagen kommer till spel med sina bästa trupper här då inga nya skador eller avstängningar stör. Fleetwood är givetvis favoriter till segern i egenskap av hemmaplan samt att man vann bortamatchen med 1-0 men jag är övertygad om att York kan ställa till det här. Fleetwoods defensiv har inte alls sett stabila ut den här säsongen medan York har gjort en hel del mål. Jag tror på en jämn tillställning där York kommer ösa på framåt så mycket man bara kan för man måste vinna den här matchen. Jag tror det blir ett par mål åt båda hållen här och vilket lag som tar sig till final känns omöjligt att säga även om Fleetwood givetvis har bäst chans.