Starten av La Liga närmar sig och Getafe slipar på formen för fullt just nu, där spanjorerna ställs mot engelska Fleetwood i kväll. Jag tycker Getafe ser ganska intressanta ut inför säsongsstarten och laget har gjort en hel del mål i träningsmatcherna. Löser laget två mål idag månne?

  • Match: Fleetwood – Getafe
  • Spel: Getafe över 1,5 mål
  • Odds: 1,97 @ unibet
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Om vi startar med Fleetwood så är det ett lag som håller till i League One till vardags, vilket är den engelska tredjeligan. Ingen större koll på den ligan men vi kan väl nämna att laget hamna på en 10:e plats där förra säsongen. Kikar vi till träningsmatcherna för engelsmännen på försäsongen så har man spelat mot Fylde (0-1), Achen (1-3). Kilmarnock (1-2) samt Burnley (0-2). Inga tyngre gäng kan vi slå fast och det har blivit förluster rakt igenom för Fleetwood. Vi får väl säga att Burnley (Championship) varit det tuffaste motståndet hittills, men då tror jag nog att Getafe är ytterligare ett snäpp vassare. Engelska tredjeligan är inte direkt känd för att vara särskilt teknisk och jag tror att man får springa väldigt mycket mot passningsskickliga spanjorer idag.

Getafe hade ingen lyckad fjolårssäsong och det har varit lite av melodin för madridlaget de senaste åren. Förra året hade laget stora bekymmer med målskyttet och det var nog största boven till den dåliga slutplaceringen. Men inför den kommande säsongen så tycker jag att Getafe värvat en del intressanta namn, och dessutom har det sett bra ut i de två träningsmatcher som laget spelat. Damian Suarez som hämtats från Elche tycker jag var en av ligans bästa högerbackar förra säsongen och sedan blir det intressant att se om Moi Gomez kan blomma ut på allvar i ny miljö, närmast från Villarreal. Blomma ut kan även lånet från Real Madrid, Alvaro Medran, göra. Kikar vi till träningsmatcher som Getafe spelat så hittar vi ett kryss och en vinst, mot Port Vale (2-2) samt MK Dons (3-1). Det är lag som vi kan jämföra med dagens motstånd och det är viktigt att laget får igång målskyttet innan säsongsstart.

Getafe har löst den här linan i sina två tidigare träningsmatcher och mot liknande motstånd idag så tror jag att man löser två till. Vi testar en mindre insats på spelet!

/e@sy