gilles simon Dagens absolut bästa spel hämtas från dubbel-turneringen i Cincinnati. Jarrko Nieminen och Gilles Simon har inga direkta dubbelkvalitér, man är också formsvaga. I första omgången väntar det amerikansk-österrikiska paret Fish/Melzer.

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Cincinnati
  • Match: Fish/Melzer – Nieminen/Simon
  • Spel: Fish/Melzer
  • Odds: 1,57 @ bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 21:00

 

Fish/Melzer är två duktiga dubbelspelare som sällan spelar tillsammans. Mardy har varit borta till och från i nästan ett år från tennisen men bevisade senast att han fortfarande är att räkna med. I dagsläget är han rankad 140 i dubbel och tog sig till final i dubbel-comebacken tillsammans med Stepanek.

Jürgen Melzer är planens överlägset bästa dubbelspelare med en ranking runt 40. Nu när tysken Philipp Petzschner är borta p.g.a en axel-skada väljer Melzer att spela ATP Cincinnati tillsammans med amerikanen Mardy Fish, en mycket intressant konstellation som kan bli något för framtiden.

 

Gilles Simon har vunnit två dubbel-matcher i år. Båda vinsterna är mot orutinerade och ointresserade dubbelpar. Fransmannen ger blanka fan i dubbelturneringen, han använder oftast dubbelmatchen för att hitta bollträff. Simon har absolut inga egenskaper som passar för dubbel-spel. Han är extremt dålig vid nät och servar också bland de lösare på touren. Det han kan är att stå vid baslinjen och lägga över välplacerade slag ner på motståndarens baslinje – en spelidé som naturligtvis inte fungerar i dubbel. I singelspelet är Gilles otroligt formsvag med fyra raka förluster mot spelare som inte vunnit på fler månader.

Jarkko Nieminen är betydligt bättre än Simon i dubbel, men finnen drog sig ur matchen mot Peliwo i Montreal på grund av migrän och finnens status är högst oklar.

Tittar man på omständigheterna och förutsättningarna så ska Melzer/Fish vinna mot Nieminen/Simon, ganska enkelt dessutom.