Här har vi två formstarka lag som har sin tydliga styrka i offensiven. Men samtidigt så finns det en del brister defensivt. Vi såg ju bland annat en galen matchen i veckan när Roma gästade Leverkusen och spelade 4-4. Men Roma har även gjort massor av mål senaste tiden förutom just den matchen och är helt klart i ett målstim. Fiorentina är inte så mycket sämre dom utan också gjort en hel del mål och har ju även hemmaplansfördel. Men tror på chansrik match här.

  • Fiorentina – Roma
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.91 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Fiorentina har spelat riktigt bra i ligan och man är just nu serieledare, men man möter dock ett Roma som känns riktigt bra offensivt sätt och det kan Fiorentina få problem med då defensiven inte är deras starkaste sida. Defensiva problem som man ju hade borta mot Napoli senast i ligan. Det såg man inte minst mot Lech Poznan, förlust 1-2, i Europa League i torsdags där man dominerade matchen fullständigt och hade flera chanser att göra fler än det mål man gjorde. Lech Poznan gjorde dock 2 mål och det var på de enda skott man hade på mål dessutom, det säger nog en hel del om Fiorentinas försvar mer än Lech Poznan offensiv.

Men man ska dock säga att Fiorentina valde att låta formstarka spelare som Josip Ilicic, Nikola Kalinic och Jakub Błaszczykowski vila. Men nu lär man dock starta med dessa herrar och man blir genast mer hotfull offensivt sätt. Man har inga spelare borta som skulle påverka detta spel negativt.

fiorentina     Roma

Roma har verkligen börja ösa in mål nu eller vad sägs som 18 mål på de 5 senaste matcherna och det är inte så förvånande faktiskt att man öser in mål eftersom offensiven är riktigt bra och väldigt bred dessutom. Dock så har defensiven fått lida för det då man släppt in 11 mål på de 5 senaste matcherna, så 18-11 i målskillnad alltså. Höga siffror minst sagt. Nu ska man möta ett Fiorentina som inlett säsongen lysande men som åkte på en förlust senast mot Napoli, där man såg att man har problem mot offensivt lagda lag som ju Roma är nuförtiden. Det är såklart en fördel för laget från Rom.

Inte heller i Roma har man några avbräck som påverkar utgången av detta spel så som jag ser det i alla fall. Tror inte Roma kommer hit för att få med sig 1 poäng utan man vill ta 3 poäng vilket öppnar upp för en sevärd och chansrik match helt klart.

————————————————————————————————————————————————————–

Fiorentina har bra offensiv och formstarka spelare just där. Defensiven är som vanligt den svagaste lagdelen i laget vilket man sett flera gånger. Men på hemmaplan bör man ha en bra chans ändå och jag tror att man kommer blåsa på ganska omgående. Roma känns dock som det lag man absolut inte vill möta just nu när man har ett sånt målform som man ju har, 18 mål senaste 5 är imponerande helt klart. Men samtidigt så har Fiorentina en offensiv som absolut borde kunna hota Roma defensivt. Detta känns väldigt öppet måste jag säga. Jag spelar Över 2.5 mål i matchen till oddset 1.91. Insatsen är strax över medel. Fraaamåååt!

/ L’orso