Vi tar oss till Florens där hemmalaget Fiorentina ska ta sig an krislaget Parma. Och hemmalaget har en del att spela om. Eftersom Genoa vann igår så har man halkat ner ett snäpp och man har just nu platsen som är kval till Europa league, men vinner man här så tarm an åter tillbaka direktplatsen till samma turnering. Förutom att motivationen är betydligt större hos hemmalaget så är man dessutom ett bättre lag på alla positioner i stort sett.

  • Fiorentina – Parma
  • Spel: Fiorentina över 7.5 hörnor
  • Odds: 1.93 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Fiorentina har alltså motivationen för att vinna här eftersom Genoa vann igår, och tog över direktplatsen till Europa League för tillfället. Då kan vi ana att vi får se ett offensivt hemmalag som vi i stort sett alltid ser eftersom det är där man är som bäst. Och hörnor brukar man skapa massor av, speciellt på hemmaplan då. Eller vad sägs som att man de senaste 5 hemmamatcherna (alla tävlingsmatcher) skapat 11, 7, 10, 9, 16 hörnor vilket ger ett snitt på 10,6 hörnor. Men för oss räcker det alltså med 8 hörnor för att polletterna ska hem.

Skadeläget ser bra ut och avstängningar har man inga av. Offensivt sett verkar det som man ställer upp med speedkulan Salah och tunge Gomez och unge talangen Bernardeschi, med bra passningsfötter där bakom. Och jag tror vi lär få se ett frejdigt Fiorentina som vill ta tillbaka direktplatsen till Europa League men också gör luckan större ner till Sampdoria under.

fiorentina_200x200     parma_200x200

Parma är sedan länge degraderade till Serie B och man har absolut noll motivation här. Spelet ser dessutom riktigt dåligt ut i många stunder och man bör inte ha någon chans alls här. Men man kommer inte lägga sig ner och dö, det är ju professionella fotbollsspelare vi pratar om, så man lär försvara sig så gott det går och kan på så sätt säkert täcka skott (ut till hörnor) eller täcka inlägg (ut till hörnor) vilket bara är bra för vårt spel i afton. I själva matchen lär man förlora med ett par bollar.

Skadeläget ser även bra hos Parma, visserligen har man en avstängd i form av backen Lila men inget som stör anmärkningsvärt mycket. Man lär alltså kunna försvara sig hyfsat men ändå förlora ganska klart. Ser vi på hörnor så har man de senaste 5 bortamatcherna släppt till 5, 7, 13, 9, 4 hörnor vilket ger ett snitt på 7,6 hörnor bakåt. Vilket är ganska mycket ändå även om det inte är 8 hörnor exakt som vi ju behöver idag men jag är inte oroad ändå. Vi har sett att man har svårt mot lag med mycket bollinnehav, som Fiorentina brukar ha.


Fiorentina kommer gå för seger och därför kommer ett Parma utan någon som helst motivation ganska lägligt. Vi lär få se ett Fiorentina med mycket bollinnehav och flera skapade chanser. Förhoppningsvis är man inte sjukt effektivt denna afton utan kan bjuda på lite hörnor istället. Högt snitt på hörnor har man på hemmaplan. Parma kommer inte lägga sig ner och dö utan lär väl försöka hålla siffrorna nere och ligga på försvar mycket. Jag spelar Fiorentina över 7.5 hörnor till oddset 1.93. Insatsen blir strax över medel. Jobbaa!

/ L’orso