Vi tar oss till Florens där det är dags för Serie A matchen mellan Fiorentina och Palermo. Där hemmalaget idag saknar 2 ordinarie backar centralt vilket kan bli tufft när man möter stekheta Palermo som gör mycket mål. Men Fiorentina har hemmafördel, fast räcker det?

  • Fiorentina – Palermo
  • Spel: Över 2.5 Mål
  • Odds: 1.92 @ Betsafe
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Fiorentina kommer från en tveksam match där man förlorade mot jumbon Parma och fick även 2 röda kort i slutet vilket innebär att man har 2 avstängda idag. Man ägde bollinnehavet men man har verkligen inte siktet inställt där framme. Mario Gomez missade till och med en straff och känns inte så het som han en gång var i Bayern München.

Nu har man hemmaplan och fansen kommer kräva att man tar en vinst här men det lär ju inte bli lätt då man möter ett formstarkt Palermo. Dock brukar man spela rätt bra hemma i florens så jag tror man säkert kommer komma ut revanschsugna från förra matchen och ge det ett försök varrefall.

Vi stryker Gonzalo Rodriguez och Stefan Savic som båda är avstängda. I övrigt så är Babacar, Aquilani och Lazzari borta. Även förstekeepern Neto är inte med här då han är mitt uppe i transfersurret som pågår. Man får dock tillbaka viktige Borja Valero på mittfältet som var borta senast och det är ju plus i alla fall.

fiorentina_200x200       palermo_200x200

Palermo är i riktigt bra form just nu och man gör väldigt mycket mål framåt, man har 9 raka utan förlust varav 5 är vinster. Faktum är att på de senaste 5 matcherna har man gjort minst 2 mål i varje match och det är såklart supertalang Paulo Dybala som legat bakom mycket, men även hans anfallskollega Vazquez är duktig.

Senaste 5 matcherna har alla gått över 2.5 mål vilket känns lovande. Och jag tror inte man håller nollan idag, men man kan absolut göra 2-3 mål mot ett Fiorentina med flera defensiva avbräck. Själv har man inga direkta avbräck så det är såklart positivt för ett formstarkt Palermo.

Denna match är även hyperviktig för båda parter i kampen om europaplatserna och ett kryss skulle nog ingen vara nöjd med, möjligen Palermo då men absolut inte Fiorentina. För Fiorentina är det bara 3 poäng som ska räknas, men det kommer bli tufft för hemmalaget.


Fiorentina har väldigt viktiga avbräck defensivt vilket kommer bli kännbart. Men man kommer ändå föra spelet då man har bättre mittfält än Palermo och skulle inte bli förvånad ifall man gör mål heller. Palermo lär definitivt göra mål och det är pga defensiva avbräck hos hemmalaget men även för att man just nu är i superform och öser in mål typ. Kan nog bli en öppen tillställning detta och jag lirar på det. över 2.5 Mål liras till strax över medel som insats. Forza!

/ L’orso