En väldigt intressant match mellan Fiorentina och Napoli. Vi har ett hemmalag som nu fått allvarlig konkurrens av Roma om den sista CL-platsen och en seger här är nästan ett måste då Roma har superform. Samtidigt så behöver Napoli nu komma igång igen efter att ha gått segt några matcher nu inklusive Europa League då. Tror på på mål här.

  • Fiorentina – Napoli
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.10 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

Fiorentina har som vanligt sin styrka i offensiven vilket vi vet sen tidigare. Att denna match är viktigt är ganska givet då man nu ligger 4a helt plötsligt eftersom Roma fått fart på sitt spel rätt ordentligt. Så det är nästan så att man är tvungna att vinna här då man behöver alla poäng man kan få nu i vår. På hemmaplan vet vi också att man i princip nästan alltid gör mål. Faktum är att man gjort minst 1 mål i samtliga hemmamatcherna denna säsong i ligan och i minst hälften av hemmamatcherna även 2 mål gjorda. Tror dessutom att man kommer möta ett Napoli som kommer gå framåt vilket gör att det kommer bli ytor åt båda håll och Fiorentina borde kunna utnyttja sina ytor framåt, samtidigt som defensiven inte håller högsta klass.

Vi stryker nyförvärvet Zaraté som är avstängd. Vilket är ett avbräck då han gjort några mål sen han kom. Dock inte avgörande på något sätt. I övrigt ser det bra ut och man kommer till denna match med en väldigt bra trupp.

fiorentina    napoli

Napoli kommer från en förlust  borta mot Juventus (1-0), förlust borta mot Villarreal (1-0), sen två oavgjorda matcher hemma mot Milan (1-1) och hemma mot Villarreal (1-1). Därmed är man ute ur Europa League och kan helt fokusera på ligan där man ju fortfarande har bra chans på scudetton. Men eftersom Juventus är Juventus och troligen inte lär tappa så värst många poäng nu i vår så kommer Napoli behöva göra detsamma. Så trots att det är Fiorentina som står på andra sidan så måste man nästan gå för 3 poäng här, vilket såklart öppnar upp ytor för offensiva Fiorentina att göra något med. Men med Higuain och Insigne framåt så borde även Napoli utnyttja ytorna som dom kommer bjudas på, och till och med kunna göra 2 mål. Alltså på en normal dag så ska ju överspelet bara in i en sådan här match kan jag tycka. Och oavsett scenario, om det är Fiorentina eller Napoli som tar ledningen så är det två lag som är skickliga på ställa om och som har snabba tekniska spelare.

I Napoli så stryker vi ingen startspelare eller ens någon som är nära startelvan utan man har en väldigt bra trupp och lär starta med bästa möjliga manskap.

———————————————————————————————————————-

Fiorentina gör alltid mål på hemmaplan kan man ha som grundtanke, vilket även är 100% sant denna säsong i Serie A. offensiven är bra, defensiven håller inte världsklass direkt. Motivation har man också så finns inget snack om att man vill ha 3 poäng här. Napoli har dock även dom motivation då man jagar Juventus så 3 poäng är väldigt önskvärt för dom också. Tror på en öppen matchbild med flera chanser åt båda håll. Jag spelar över 2.5 mål till oddset 2.10. Insatsen blir strax över medel. Avanti!!

/ L’orso