Två matcher i Serie A ikväll. Båda de lagen som ska spela CL-åttondelsfinaler nästa vecka är inblandade. Ett av de lagen är Napoli som reser till Florens för en tuff bortamatch mot ett lag som verkar vara på gång. Likt många andra lag i den här situationen är jag relativt övertygad om att fokus för det ena laget ligger på annat håll. Och med det sagt så har jag hittat ett spel som känns värt att testa i det här läget.

*Match: Fiorentina-Napoli
*Spel: Fiorentina (draw no bet)
*Odds: 1,66 @ Unibet
*Units: 7/10
*Spelstopp: 20.45 17/2

Fiorentina har ett antal intressanta namn i truppen och en handfull talanger på uppgång. Jag är förvånad över att man inte har gått bättre men med storfräsaren Stevan Jovetic skadad under inledningen så har laget verkligen blandat och gett rent resultatmässigt. Nu kommer man iallafall från två raka segrar (båda hemma) som har gett lite andrum och självförtroende. Både Jovetic, Montolivo och Behrami ska vara tillgängliga, Lazzari är dock avstängd.

Napoli har inte alls kommit upp i nivå, iallafall i ligaspelet, om man jämför med hur man agerade förra säsongen. Motståndarna är mer vakna på deras fantastiska tridente samtidigt som de själva helt enkelt inte har klarat av att balansera ett spel både i den inhemska ligan och Europa. Något som känns vanligt med lag som inte är vana vid att vara med i Europas finrum, och går man sedan bra där så brukar det istället ha en negativ effekt på ligaspelet.

Napoli slog ett slakt Chievo senast. Innan dess var man riktigt kalla i ligaspelet där man inte vann på 5 omgångar. Man har matchats tufft med cupspel också och man kliver in i ett än mer hektiskt schema nu.

Maggio var den som fick vila senast. Samtliga ur den berömda tridenten (Cavani, Hamsik, Lavezzi) blev utbytta allteftersom mot slutet av den senaste ligamatchen vilket kan vara ett tecken på att man kommer göra något liknande nu och jag tror inte ens att samtliga, plus mittfältare Inler, kommer till start denna fredagkväll då det har snackats om rotationer.

Av de 6 CL-matcherna Napoli har spelat den här säsongen där man hade en ligamatch några dagar innan så har man plockat två segrar. Den ena matchen var mot Cesena i premiären, som var uselt i det skedet, och den andra matchen var mot Lecce, som fortfarande är ytterst mediokert. Chelsea på San Paolo är trots allt det största äventyret på väldigt länge i klubbens historia och jag är nog övertygad om att det smäller högre än Fiorentina borta en fredagkväll. En del tankar är nog redan på tisdagen.

Ett Fiorentina som verkar ha fått upp flowet måste fortsätta plocka segrar i jakten på spel i Europa till nästa säsong. Tycker nog att man har en okej uppgift här. För att minimera risken på förlust så spelar jag ”draw no bet” på hemmalaget. Alltså insatsen tillbaka vid oavgjort till ett fullt godkänt odds. Kör även med ett sidospel då jag satsar 1/10 units på Fiorentina med ett -1 3-vägs handikapp till 5,10 ggr pengarna hos Betsson. Lycka till gubbar.

/Puyol