Premiäromgångens stora match måste ändå vara Fiorentina-Milan. Här har vi två lag som jag tror kommer finnas med i toppen av tabellen. Milan har värvat bra, framförallt offensivt och jag tror vi kan få se i alla fall en av dom glänsa denna kväll. Fiorentina har bytt tränare och det känns mycket mer aggressivare i presspelet nu än tidigare och offensivt är talangen Bernardeschi tillbaka i full form igen. Defensivt ser det fortfarande sämre ut och det är där akilleshälen är helt klart. En öppen match att vänta?

  • Fiorentina – Milan
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.97 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Fiorentina har haft en bra försäsong där man bland annat slagit Barcelona och Chelsea vilket ju är imponerande, men träningsmatcher är alltid träningsmatcher och det är nu vi får se om man lyckats höja sig från förra säsongen. Jag tror vi kommer få se ett Fiorentina som kommer göra fler mål än förra säsongen men att defensiven fortfarande inte är bättre känns oroväckande, framförallt är målvaktsposten riktigt dåligt bemannad för att vara i Serie A. Offensivt ser det fortsatt spännande ut och nu är ju förra säsongens stjärnskott Federico Bernardeschi fri från skada igen och kan han börja denna säsong som han gjorde förra säsongen så bådar det gått. han har varit riktigt bra på försäsongen faktiskt. Sen hoppas Fiorentina på att Khouma Babacar kan vara skadefri för där har man en riktigt tung anfallare som säkert kommer göra framsteg under säsongen

Vi stryker backen Facundo Roncaglia som är avstängd i denna match annars är det inte några borta. Jag tror man kommer spela aggressivt och offensivt här på hemmaplan men Milan är bättre än förra säsongen framförallt offensivt och det kommer visa sig mot Fiorentinas ostabila defensiv.

fiorentina_200x200    milan_200x200

Milan har haft en okej försäsong men det är nu man får se om man har blivit bättre eller inte, nyförvärven är spännande och en av dom, Luiz Adriano, levererade i cupvinsten mot Perugia (2-0) i måndags. Den andra och kanske mest spännande Carlos Bacca var suverän i Sevilla förra säsongen och gjort 20 mål då. Kommer han bara upp i normal kapacitet så kommer han leverera minst 15 mål denna säsong. Och då kan Milan räcka långt. Defensivt ser det helt okej ut. Man har blivit av med Daniele Bonera och Adil Rami som inte riktigt passade in. Nu har den försvarsinriktade tränaren Sinisa Mihajlovic tagit in Alessio Romagnoli som han ju hade i Sampdoria förra säsongen och som gjorde det bra där. Men frågan är om inte det där försvarsspelet tar sin tid att få stabilt. För Milan är inget lag som är lätt att träna, oavsett tränare.

Spelare som inte kan vara med i den här matchen är Philippe Mexes, M’Baye Niang och Jeremy Menez. Såklart man saknar Menez men anfallarna Luiz Adriano och Carlos Bacca känns klart hetare just nu och i längden är dom klart bättre tror jag. Tror absolut dessa två kan göra oreda hos Fiorentinas stabbiga defensiv och Fiorentinas målvakt är nog inget som skrämmer dessa målgörare.

—————————————————————————————————————————————————————-

Fiorentina kommer vara bra offensivt men defensivt finns det fortfarande alldeles för mycket frågetecken. På försäsongen har man slagit både Chelsea och Barcelona och frågan är om man inte kommer komma ut lite övertaggade här och tror att man kan köra över motståndarna. Milan har värvat in bra offensiva spelare där Carlos Bacca har 15 mål/per säsong i garanti i princip. Och jag tror man kan ha lekstuga med Fiorentinas tradiga försvar denna afton, men man får se upp bakåt för där har Fiorentina skickliga spelare. Jag spelar över 2.5 mål till oddset 1.97. Insatsen är lite över medel. Jobbbaa!!

/ L’orso