En av Serie As bästa lag just nu tar emot sämsta laget i Polens högstaliga och för mig är det enorm klasskillnad mellan lagen. Ja Fiorentina har spelat riktigt bra fotboll och man har öst på här hemma. Medan Lech Poznan går extremt dåligt i Polen där man ligger tvärsist. Samtidigt är man dessutom ett mycket bättre hemmalag och trivs inte alls på bortaplan, nu även i ett annat land dessutom. Jag tror helt klart att Fiorentina har en riktigt bra chans här.

  • Fiorentina – Lech Poznan
  • Spel: Fiorentina -1.5 (asian)
  • Odds: 2.025 @ bet365
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: 19.00

Fiorentina kommer visserligen från en förlust i ligan men det var borta mot Napoli, torsk 2-1. Men den har man nu lagt bakom sig och det blir ett helt annat motstånd nu, nämligen ett lag som går riktigt dåligt hemma i Polen och jag tror det blir fullt ös av Fiorentina som man visade senast i Europa League när man krossade Belenenses borta med 0-4, som var lite i underkant. På hemmaplan är man dessutom ett bättre lag och man kommer inte låta Lech Poznan låna bollen mycket här vilket ökar chanserna till en bekväm seger för italienarna.

Det ser bra ut på skadefronten och där man endast har reservspelarna Gilberto och Marko Bakic skadade just nu, dock har man mittbacken Gonzalo Rodriguez avstängd här vilket är ett avbräck såklart. Men så iskalla Lech Poznan är offensivt just nu så är jag långt ifrån orolig.

fiorentina      lechpoznan

Lech Poznan har varit ett stabilt topplag i Polen ganska länge men man ligger just nu tvärsist i den högsta ligan och riskerar till och med att åka ur. Så man är långt ifrån ett lag i harmoni om man säger så. Endast 6 poäng på 12 matcher har man mäktat med plus 10 mål bara och det är riktigt dåligt. Och nu ska man möta ett Fiorentina som börjat säsongen så bra så det kommer bli en oerhört tuff match detta. Lär bli ganska liknande som senaste bortamatchen i Europa League borta mot Basel där man förlorade ed 2-0 men som kanske borde slutat 3-0 om man ser till målchanserna.

Man har dessutom en ordinarie mittfältare avstängd och det är Karol Linetty, såklart ett avbräck. Nä man kommer va tvungen att försvara sig i stora delar av denna match men jag tror inte det räcker mot ett starkt offensivt Fiorentina.

————————————————————————————————————————————————————-

Fiorentina är det klart bättre lagen i den här matchen. Hemmaplan ger dom även fördel då polackerna inte trivs på bortaplan. Formmässigt är man väldigt mycket bättre också. Borde bli en bekväm seger om allt står rätt till. Lech Poznan är i kris just nu och man ligger sist i högstaligan i Polen med bara 6 poäng på 12 matcher. = mål gjorde på de 2 matcherna i Europa League hittills och räknar med att man inte gör nåt nu heller men lär få se ett par bollar slinka in bakom sig. Jag spelar Fiorentina handicap -1.5 till oddset 2.025. Insatsen får bli medel. Jobba!

/ L’orso