Fiorentina tog en skön och välförtjänt seger borta mot Palermo i onsdags där firma Ilicic och Kalinic hade lekstuga. Nu är man tillbaka på hemmaplan där man brukar trivas ypperligt och precis som vanligt så kommer det vara ett offensivt spelförande Fiorentina på Artemio Franchi. Lazio tog uppehåll med en seger borta mot Inter men följde upp det nu i onsdags med att spela 0-0 hemma mot Carpi. Med fortsatta skador defensivt så får man det tufft inget snack.

  • Fiorentina – Lazio
  • Spel: Fiorentina över 1.5 mål
  • Odds: 1.91 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Fiorentina tog en skön och viktig seger när man ganska enkelt vann borta mot Palermo med 1-3. Där målskytten Nikola Kalinic agerade framspelare två gånger till Josip Ilicic som gjorde 2 mål. Formen är bra hos Fiorentina och kan inte tänka mig att man kommer spela defensivt hemma mot ett segt Lazio. Nä styrkan ligger ju i offensiven så det lär vara full fart framåt från start när man såklart går för segern. Det är även väldigt ofta man gör minst 1 mål men även 2 mål på hemmaplan så kan tänka mig att man vinner med kanske 2-0 eller 2-1 här. Och Lazio kommer önska att dom hade bättre spelare i backlinjen.

Avstängd är yttern Federico Bernardeschi, men det är inte ett alltför stort avbräck även om han är bra. Men där kan till exempel Jakub Błaszczykowski hoppa in och göra det bra som han ju gjorde senast, och till och med gjorde mål. Annars har man ett extremt bra skadeläge så vi lär få se en start startelva här som går för 3 poäng.

fiorentina     lazio_200x200

Lazio tog en viktig, men tursam, seger innan uppehållet och man tänkte kanske att det skulle höja självförtroendet en aning. Men så kommer man tillbaka från jul och nyår och spelar 0-0 hemma mot Carpi vilket är klart underkänt. Man får verkligen inte till det denna säsong, där skador såklart stört en hel del. På bortaplan har man inte heller varit som bäst utan det är ju på hemmaplan man spelat hyfsat bra och tagit sina segrar. Nu spelar man en svårbortamatch mot Fiorentina som fortsätter att gå starkt och har ett vasst anfallsspel. Med tanke på de skador som Lazio har defensivt så kommer man få problem här, när Fiorentina forcerar framåt på sedvanligt vis i Florens.

Hos Lazio så saknas fortfarande målvakten Federico Marchetti och långtidsskadade mittbacken Stefan De Vrij, två tunga avbräck. Sen har vi även skador på Santiago Gentiletti och Senad Lulic. Och frågetecken på högerbacken Dusan Basta som inte kunde spela senast heller. Det är även stora frågetecken på om mittbacken Mauricio kommer till spel då han fick problem efter matchen i onsdags. Så skadeläget kunde ju varit betydligt bättre, framförallt i den defensiva lagdelen. Nu får man visserligen tillbaka Lucas Biglia från avstängning vilket är ett plus, men tycker ändå man kommer få det tufft här mot ett skickligt offensivt Fiorentina.

———————————————————————————————————————————————————

Fiorentina är bra offensivt lag som gärna anfaller ofta och man gör det bra. På hemmaplan så går man sällan av planen utan att ha gjort mål, och ofta blir det även 2 mål. bra skadeläge dessutom. Lazio har inte alls något gynnsamt skadeläge där man har en del defensiva avbräck. Formen är inte heller så bra och på bortaplan har man haft problem i flertalet matcher. Tycker det mesta talar för att man får det väldigt tufft här. Jag spelar Fiorentina över 1.5 mål till oddset 1.91. Insatsen är strax över medel. Avanti Viola!

/ L’orso