Vi tar oss till Florens där det vankas hatmatch mellan Fiorentina och Juventus. Det känns nog mer ovisst än vad det kanske brukar vara angående vem som ska vinna så jag vågar mig inte på något sådant spel, men tycker mig ha hittat ett roligt spel här. Häng med!

  • Fiorentina – Juventus
  • Spel: Under 5.5 Kort (asian)
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 3/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Fiorentina har en bra form just nu där man vunnit 2 raka bortamatcher i ligan samt en bortamatch i Europa League. Även så att Mario Gomez spräckte sin lååånga mållösa svit förra matchen, samt att Juan Cuadrado fick göra ett mål när man bortaslog ett Cagliari med 0-4 även om siffrorna var i överkant kanske. Men vinst som vinst och man tar sig nu an hatlaget Juventus på hemmaplan med gott självförtroende. Jag tycker man har hyfsat bra chans att kanske ta med sig 3 poäng från den här matchen men att det oavgjorda resultatet kanske är det mest troligaste här. Och jag tror inte det kommer bli så speciellt tufft att vi går över 5.5 kort här. Tror Fiorentina kommer vilja spela till sig poäng här.

Lagets senaste 5 matcher och antal kort: 1, 6, 6, 4, 4. Man har alltså klivit över gränsen 2 gånger av det 5 senaste matcherna. Dom som fått mest gula kort startar troligen matchen men det finns flera som fått 2 gula som börjar på bänken och det är väl positivt.

fiorentina_200x200     juventus_200x200

Juventus leder såklart Serie A och man gör det med att endast tappat poäng i 2 matcher. Nu kommer man till denna hatmatch med vetskapen om att man har en extremt viktig match i Champions League kommande vecka och enligt Gazzetta dello Sport (Italiensk kvällstidning) så kommer Carlos Tevez att börja på bänken. Det ser jag som positivt för detta spel då han brukar vara ganska het och dragit på sig gula mot just Fiorentina i tidigare möten. Lägg därtill att lagets mest kortbelastade spelare är avstängd här och jag pratar såklart om Stephan Lichsteiner som jämt och ständigt irriterar spelare och lever på gränsen. Där försvinner ju ett givet kort i matchen. Sedan så har vi även tuffa spelare som Andrea Barzagli och Kwadwo Asamoah på skadelistan samt att den hårt arbetande mittfältaren Claudio Marchisio börjar på bänken. Och ja Juventus har såklart några spelare som alltid lever på gränsen men jag tror framförallt att Lichtsteiners icke vara i denna match gynnar mer för att det blir under än över 5.5 kort.

Juventus 5 senaste matcher har inneburit såhär många kort: 2, 1, 6, 6, 7. Alltså 3 av 5 som gått över linan. Men då ska vi komma ihåg att i Malmö matchen urartade det lite väl mycket och samtliga kort delades ut efter minut 85. Och i senaste matchen var det ett derby mot Torino där Stephan Lichtsteiner fick 2 gula. Nu har han som sagt inte med. När Fiorentina och Juventus mött i olika konstellationer senaste 5 gångerna så har korten sett ut såhär: 4, 9, 6, 2, 6. Även där har 3 av 5 gått över den rekade linan.

Men det är framförallt när dagens domare Nicola Rizzoli‘s siffror kommer upp som jag tycker att spelet ändå verkligen är troligt på riktigt. Under Rizzoli’s senaste 50 matcher så har han delat ut över 5.5 kort i 12 av dom. Alltså inte ens hälften av matcherna, bara 1 fjärdedel av hans 50 senaste matcher har han delat ut över 5.5 kort. Oftast har det varit mellan 3-5 kort så jag tycker att 1.85 som man får för Under 5.5 kort är ganska bra ändå.


Summering på det hela är att dagens domare Nicola Rizzoli bara delat ut Över 5.5 kort i 12 av han senaste 50 matcher. Juventus saknar även lagets mest kortbelastade spelare samt den som alltid är ful i spelet, nämligen Stephan Lichtsteiner. Sen ryktas ettrige Carlos Tevez ryktas vilas inför CL-mötet nästa vecka. Fiorentina är i bra form och jag tror man lägger fokus på det goda självförtroende mer än att gå in och kötta. Linan är såklart nånstans där den ska vara men jag tycker nog att spela Under är mer värt än över i detta fall. Men jag lägger bara en insats en bit under medel här. Jobba mål istället för kort!

/ L’orso