Två lag som vill befinna sig högre upp i tabellen drabbar samman. Jag tar klar ställning till ett av lagen här.

  • Match: Fiorentina – Juventus
  • Tips: Juventus 0 (Asian Hcp)
  • Odds: 2,11 @ Canbet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 17/4 15.00

Analys:

Jag var nere i Florens för en vecka sedan och bevittnade Fiorentina – Milan (1-2) och det var ingen bra match från Fiorentinas sida. Dom hade tur att det bara stod 0-1 efter den första kvarten. La Viola får inte riktigt spelet att stämma och formen är sisådär med 2-1-2 på de fem senaste matcherna. Nu har det också gått 3 matcher sedan den senaste vinsten vilket gör att jag tror ännu mindre på hemmalaget. Backen Natali utgick med skada senast och målvakten Frey saknas sedan tidigare. Även duktige Jovetic saknas vilket är ett stort avbräck. Håll dock koll på duktige Vargas och målsprutan Gilardino.

Juventus ligger på en 7:e plats i ligan och har vaknat till liv igen efter tid med lite sämre spel. Formen är god med 3-1-1 på de fem senaste matcherna. Dessutom har Juve 3 raka vinster mot bl.a. Roma och Genoa och jagar i första hand 6:e platsen som Roma innehar för tillfället. I bortaspelet har dom blandat och gett en hel del men det finns massor av matchvinnare i laget, bl.a. Toni, Matri, Krasic m.m. Motivationen och formen talar för bortalaget här och dom har en förmåga att vinna just sådana här tuffa matcher.

Hemmalagets försvarsspel har sett väldigt darrigt ut, 6 insläppta på de 3 senaste matcherna är inte godkänt. Nu möter man dessutom ett offensivt Juventus som spelar med stort självförtroende just nu. Jag ser stora möjligheter till 3 poäng för bortalaget här och oddset inbjuder till spel.

Lycka till!

//Josef