Vi drar igång tidigt denna söndag med italiensk Serie A-fotboll och en lunchmatch i Florens och Artemio Franchi. Fiorentina får besök av Inter och viktiga poäng står på spel i en kamp mellan två lag som har levt i problematik sedan starten av säsongen. Finns dock en del offensiva kvalitéer och vi kan nog få se en trevlig fotbollsmatch idag.

  • Match: Fiorentina-Inter
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 12.30

Att Inter inte direkt har gått som tåget den här säsongen känner nog de flesta till. Det har såklart uppmärksammats en hel del då de blåsvarta vann trippeln med Champions League, ligan och cupen bara för två år sedan. Den unge Andrea Stramaccioni är den tredje huvudtränaren för säsongen vilket säger en del om vad presidenten Moratti tycker om lagets prestationer så här långt. Den nytillträdde Stramaccioni är dock fortfarande obesegrad efter 3 matcher och teoretiskt sett så har man fortfarande chans att nå en CL-plats till nästa säsong.

För Fiorentinas del så har det inte sett mycket bättre ut. Några negativa perioder har bidragit till att man faktiskt kan spela i Serie B nästa säsong. Från februari och framåt har man endast vunnit 3 av 12 matcher, en liten uppryckning dock mot slutet då man bland annat har slagit Milan på bortaplan. Delio Rossis mannar behöver fler liknande insatser för att börja klättra i tabellen.

Som bekant så har Inter bjudit på några underhållande matcher sedan den tidigare nämnde Stramaccioni tog över huvudansvaret. Ingen hemlighet att han föredrar en offensiv fotboll vilket man märker på resultaten. Man kan nog konstatera att han har återinfört ”Pazza Inter” (galna Inter) med en 4-3-3 uppställning där Diego Milito (bilden) har visat stor form med ett par kassar.

Jag skulle nog inte direkt påstå att Fiorentina är lika galet som Inter i nuläget. Finns dock kvalitéer samt tveksamheter både framåt och bakåt, men där jag mest är förvånad över att man inte har fått bättre utdelning på motståndarnas planhalva. Man har några intressanta namn som borde kunna bidra med fler poäng.

Tråkigt nog så saknas Stevan Jovetic för Fiorentinas del. Jag tvivlar på att lagets absolut största stjärna spelar vidare för ”Viola” nästa säsong. Men samtidigt så får den stora talangen från Montenegro dra ett tungt lass och lagkamraterna hoppas mycket på honom match in och match ut där han får mycket boll. Förhoppningsvis tar övriga ett större ansvar nu och vi kommer nog få se ett lite rakare spel som passar bra mot en offensiv uppställning.

Även yttern Vargas och den inlånade prima puntan Amauri saknas. Vad gäller den sistnämnde herren så ser jag det bara som positivt då den kvicke Adem Ljajic kommer in istället. Amauri är ganska trög vilket hade passat det tröga mittlåset hos Inter (Lucio/Samuel) som handen i handsken.

-

I övrigt så ska det bli intressant att se hur de båda lagen reagerar när det första målet väl tillkommer. Både Fiorentina och Inter behöver 3 poäng i den här matchen för att avancera uppåt i serien.

Noterbart är att dessa 12.30-matcher av tradition brukar bjuda på en del mål. Hoppas att den tendensen håller i sig.
Det blir även ett sidospel: 1/10 units på över 3,5 mål till 3,25 hos Unibet.

/Puyol