Fiorentina möter Genoa på hemmaplan på lördagskvällen och här tror jag vi får se ett Fiorentina som kommer vara det bättre laget. Visst förlorade man borta mot Torino senast, men man var helt klart förtjänta av minst 1 poäng. Nu möter man ett Genoa som fortsatt saknar nyckelspelare och inte alls lika bra på resande fot som på hemmaplan. Fiorentina har även fått anfallaren Giuseppe Rossi tillbaka i laget och en frisk Rossi är såklart ett plus offensivt.

  • Fiorentina – Genoa
  • Spel: Fiorentina Över 1.5 mål
  • Odds: 1.77 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Fiorentina kommer från en förlust borta mot borta mot Torino med 3-1. Dock så var man klart med i matchen och borde nog fått 1 poäng minst. kanske hade man just fått 1 poäng om man valt att starta med bättre spelare offensivt, så som Khouma Babacar, Federico Bernardeschi eller Giuseppe Rossi men icke. Sen är det ju så att man är bättre på hemmaplan när motståndaren väljer att agera lite mer försiktigt, för defensivt är Fiorentina rejält sårbara. Men när man spelar på hemmaplan så är det mer så att man för matcherna på ett tydligare sätt och spelar en ännu mer offensivt fotboll.

Senast fanns ju inte vissa offensiva spelare med, nu förväntas dock 2 av de 3 spelare jag nämnde ovan att finnas med från start, nämligen Rossi och Babacar och det är ett klart plus för det offensiva spelet. Dessutom lär även brassen Gilberto starta på yttermittfältet, och det kan mycket väl falla bra ut denna dag. Att man är favorit känns solklart men oddset på raka 1an känns sisådär, så därför valde jag över 1.5 mål istället och med bättre offensiv från start och hemmaplan mot ett sämre motstånd än senast så känns det bra på förhand.

fiorentina_200x200       genoa_200x200

Genoa har startat säsongen med 1 vinst och 1 förlust. Borta mot Palermo gjorde man det okej men förlusten var väl ändå rättvis till slut. Hemma mot Verona var det väl inget snack egentligen. Men summa summarum så är det inget jättebra lag man mött direkt. Verona hemma ska man bara vinna egentligen så det var inge konstigt. Men faktum är att Genoa i båda matcherna saknat bäste offensiva hotet Diego Perotti och superviktiga målvakten Mattia Perin. För ett lag som Genoa krävs det att man har sina bästa spelare.

När man nu möter Fiorentina borta, som lär vara otroligt offensiva i både press och kontringar, så hade det varit bra om man haft sin bäste och superviktiga målvakt men nej Mattia Perin är fortsatt skadad. Dock får man tillbaka Diego Perotti, som dock börjar på bänken. Annars kan vi stryka följande spelare; backarna Cristian Ansaldi och Ezeqiuel Muñoz samt anfallarna Serge Gakpe och Leonardo Pavoletti. Ingen skön lista på spelare som är borta måste jag säga och tror inte man har mycket att säga till om denna dag mot ett förmodat offensivt bra hemmalag.

————————————————————————————————————————————————————–

Fiorentina vann hemma mot Milan med 2-0 och dom är bättre än Genoa vill jag lova. Senast blev det torsk men då hade man varken Babacar, Rossi eller Bernardeschi från start men nu förväntas 2 av dom finnas med från start vilket är ett klart plus för offensiven. Och på hemmaplan brukar man styra spelet rätt mycket. Genoa har problem med skador och liknande och saknar fortfarande sin superviktige målvakt Mattia Perin, även backar och anfallare är borta. Man har haft det svårt mot Fiorentina de senaste åren på bortaplan och jag tror man får det svårt även i den här matchen när Fiorentina kör på direkt från start. Jag spelar Fiorentina Över 1.5 mål till oddset 1.77. Insatsen är strax över medel. Avanti!

/ L’orso