Vi tar oss till Florens där Fiorentina tar emot Empoli. Här har vi ett hemmalag som är väldigt starka just nu och man leder rättvist Serie A. Man spelar en riktigt bra fotboll och man är farliga offensivt hela tiden. Empoli må ha varit bättre än många av oss trodde, men samtidigt så är det ändå klasskillnad mellan lagen här idag. Jag tar det säkra före det osäkra och går för att hemmalaget ångar på framåt som sig bör.

  • Fiorentina – Empoli
  • Spel: Fiorentina över 1.5 mål
  • Odds: 1.62 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Fiorentina har som sagt spelat väldigt bra fotboll och det ser riktigt bra ut just nu för de lilaklädda. På hemmaplan är man riktigt starka, endast Roma har tagit poäng härifrån annars så har man i princip dominerat i varje hemmamatch. Jag ser ungefär liknande scenario framför mig nu, ett Fiorentina som dominerar och skapar målchanser mot ett Empoli som inte har kraft nog att stå emot. Men samtidigt som man kommer äga matchen troligtvis, så finns det alltid den där oron att defensiven ska sabba det en aning. Visst har man blivit bättre defensivt men tycker trots allt inte att det ser så bra ut som siffrorna visar. Och defensiven hjälps ju en aning med tanke på att Fiorentina har bollen stora delar av sina matcher. Men här på hemmaplan blir det full fart framåt med flera spelare som är i form.

Vi stryker högerspringaren Jakub Blaszczykowski som är skadad. Annars ser det bra ut och man har bra bredd i offensiven. Och visst inget jättesmickrande odds vi får här på minst 2 hemmamål, men vid det här laget så borde väl ändå bolagen fatta att Fiorentina är på riktigt och att man på hemmaplan är väldigt bra. Över 2 mål i snitt har man ju än så länge på hemmaplan dessutom.

fiorentina    Empoli

Empoli har hittills varit bättre än vad jag trodde, när jag tippade dom som nedflyttningskandidater inför säsongen. Nu lär det spelet gå förlorat då det finns betydligt sämre lag i serien. Men Empoli är i grunden inget jättebra lag och kan tycka att man fått mycket mer poäng än vad man egentligen skulle fått, och det på grund av att lagen man mött underpresterat i mångt och mycket. Nu möter man storebror Fiorentina (båda lagen är ju från Toscana) och den här matchen är inte att leka med för Empoli. För det första så är det superform på Fiorentina och för det andra så gör man betydligt bättre matcher på sin hemmaplan även om statistiken säger att det är ungefär samma. Men som jag sa, man har mött lag som underpresterat en del i de matcher där Empoli stått för motståndet. Det lär vi med all sannolikhet inte se något av denna dag.

Skadeläget ser väl ganska bra ut och inga nya skador har man. Utan det är backen Uros Cosic och Daniele Croce på mittfältet som fortfarande saknas på grund av skada, inga jätteavbräck även om Croce såklart saknas en del ändå. Det gäller att vara på topp vad gäller det defensiva insatsen då Fiorentina lär sätta högsta fart ganska direkt och säkert kommer hålla samma tempo matchen igenom. Om hemmalaget inte gjort 2 mål redan i halvtid lär man göra det i andra halvlek, var så säkra.

————————————————————————————————————————————————————–

Fiorentina är i kalasform för tillfället och man leder såklart Serie A rättvist också. På hemmaplan är man starka och man har gjort över 2 mål i snitt än så länge, det snittet lär inte bli sämre efter denna match tror jag. bra skadeläge i truppen dessutom. Empoli har fått mer poäng än vad man kanske skulle fått egentligen, dessutom gör man sina bästa matcher på hemmaplan där man får ha mer boll än vanligt. Här kommer hemmalaget ha mest boll hela matchen, vilket inte passar Empoli. Och defensiven kommer sättas på stora prov som mot Roma och Milan borta t ex. Nä jag spelar Fiorentina över 1.5 mål till oddset 1.62. Insatsen blir väldigt hög här. Avanti Viola!

/ L’orso