Vi tar oss till Florens där det vankas Toscana-derby denna söndagseftermiddag. Fiorentina tar emot Empoli på Artemio Franchi. Två lag i ganska bra form men jag tycker dock att ena laget känns något hetare och det på dom jag lirar. Vad spelar jag då mån tro?

  • Fiorentina – Empoli
  • Spel: Fiorentina -1 (Asian handicap)
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 3/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Fiorentina kommer till detta toscana-derby med en ganska fin form och den känns på uppåtgående än mer. Senaste 4 ligamatcherna så har man 3 vinster och 1 oavgjord och man har spelat bra fotboll. Framförallt så är det flera spelare som mer och mer kommit upp i det man ska kräva från dom, men tycker ändå det finns lite mer att kräma ur dom. Nu vankas det ju toscana-derby så det är ett ypperligt tillfälle att visa lillebror Empoli vilka som fortfarande är bäst.

Fiorentina har inga nya skador utan man saknar fortfarande långtidsskadade Giuseppe Rossi och Federico Bernardeschi. Borta är även Khouma Babacar sen några matcher sen. Men man har en bra startelva på banan och går allt som det ska så tycker jag man har stora chanser att vinna denna match med kanske 2 bollar. Det är trots allt inget Juventus eller Roma man möter utan lillebror Empoli. Det som är positivt är ju att kaptenen Manuel Pasqual kommit igång med träningen efter en tids skada, är väl ett frågetecken till denna match men vindarna blåser åt rätt håll i Fiorentina just nu, så mycket kan man säga.

fiorentina_200x200        empoli_200x200

Empoli har ju haft en ganska bra säsong och man har gått rätt bra på slutet med 5 raka matcher utan förlust i ligan. Men dom senaste 3 har slutat oavgjort och det är väl framförallt nu senast mot Torino hemma (0-0) som man såg det lite tydligare att formen troligen är på väg från laget. Nu var man visserligen lite bättre än Torino, men ifall man hade haft den där riktigt bra formen så hade man kammat hem 3 poäng där, nu gjorde man inte det och Empoli känns definitivt lite tröttkört ut.

I den matchen fick Matias Vecino ett gult kort vilket betyder att han är avstängd här, vilket såklart är ett avbräck på mittfältet då den ordinarie mittfältaren spelat alla matcher denna säsong. Och det är ju just på mittfältet som jag tror matchen kommer avgöras och där känns Empoli lite för svaga just nu. Sen att man fick en viktig mittfältare avstängd hjälpte ju inte direkt.

En svit har alltid ett slut och jag tror Empolis förlustfria svit bryts här. Fiorentina känns för bra för dagen och formen hos Empoli är på väg ner samtidigt som Fiorentinas form är på väg uppåt. Frågan är hur mycket Empoli orkar streta emot ett Fiorentina som säkerligen kommer styra spelet från start till mål. Skulle inte bli förvånad ifall vi fick ett resultat som blev 2-0 eller nåt liknande.


Fiorentina har en uppåtgående trend och flera av spelare gör bättre och bättre ifrån sig. Man kan säga att det känns tvärtom för Empolis del, där flera spelare ser lite slitna ut efter att ha spelat de allra flesta matcher denna säsong och får nog svårt att stå emot ett taggat Fiorentina. Empoli saknar en viktig mittfältare pga av avstängning vilket påverkar mittfältskampen som jag tror kan bli avgörande denna dag. Tycker att jag finner ett värde i Fiorentina att vinna med 2 mål här, fast är inte är inte helt säker på det och väljer därför asian handiacap så vi får pengarna tillbaka ifall dom endast vinner med 1 mål. Insatsen blir hyfsat låg också, men kämpa!

/ L’orso