Fiorentina går riktigt starkt för dagen och idag ska man ta emot bottenlaget Bologna i en match som på förhand ser ut att bli en enkel hemmaseger. Jag har dock valt ett annat spel i matchen som känns väldigt bra och kliver inte hårt.

Fiorentina – Bologna 
Spel: Över 2.5 mål i matchen
Odds: 1.75 @ Unibet
Insats: 8/10
Spelstopp: 15.00 

Fiorentina tog sig vidare i Europa League i veckan där slutspel väntar och hemma i ligan ligger man femma i tabellen med 5 poäng upp till Champions League plats. Något som kännetecknat Fiorentina den här säsongen är att man ofta är inblandade i matcher med många mål och ser man till lagets 3 senaste matcher så har man Dnipro hemma (2-1), Roma borta (1-2) och Verona hemma (4-3) som resultat. På hemmaplan går man över linan 2.5 mål i matchen i stort sett samtliga matcher och målskillnaden 16-12 på sju hemmamatcher säger det mesta. Man bjuder publiken på offensiv fotboll där framförallt Giuseppe Rossi visat vägen med 12 mål framåt. Idag väntar ett Bologna som är i desperat jakt på poäng och det kan bädda för publikvänlig fotboll med offensivt spel åt båda hållen. Fiorentina har anfall som bästa försvar och kan Bologna utnyttja det så kommer det bli en målexplosion även i den här matchen.

Bologna som länge spelat en 3-4-2-1 taktik ser ut att ge upp den inför den här matchen och återgå till den 4-2-3-1-uppställning som fungerade riktigt bra under förra säsongen. Frågan är bara om 1 veckas förberedelser med en ny taktik räcker för att stå emot Fiorentinas häftiga offensiv som öser på under 90 minuter. Det gäller verkligen att alla spelarna sätter sitt positionsspel till 100% om man skall ha en chans och det lär knappast bli enkelt då flertalet av spelarna saknar trygghet och självförtroende för dagen. Man har 6 raka utan seger bakom sig där man förlorat 3 matcher och spelat oavgjort i 3 matcher. Senast åkte man på stryk hemma mot Juventus med 0-2 och dessförinnan åkte man ur cupen mot Siena när man återigen förlorade på hemmaplan med 1-2. Tungt för Bologna med andra ord och på bortaplan gör man ofta helt okej insatser. Man har lyckats peta in minst en boll i de flesta bortamatcher den här säsongen och det mesta talar för att man kommer lyckas här igen då Fiorentina ofta glömmer sitt försvarsspel när de går offensivt med större delen av laget.

Giueseppe-Rossi
Giuseppe Rossi löser det här spelet åt oss idag!

Lite statistik som talar för överspelet: 

- Fiorentina har 8 raka hemmamatcher där det slutat med 3 mål eller fler i matchen.

- Bologna har spelat över linan 2.5 mål i 5 av lagets 7 senaste matcher på bortaplan.

- Bologna har gjort mål i 5 av lagets 6 senaste matcher på bortaplan medan Fiorentina har släppt in mål i 6 av lagets 7 senaste hemmamatcher.

- Något annat som talar för spelet är att Fiorentina snittar lite mer än 2 gjorda mål per match på sin hemmaplan samtidigt som man nästar snittar 2 insläppta per match. Motståndarna Bologna snittar 1 mål per match på bortaplan och 2 insläppt mål per match.

Fiorentina kommer till spel utan avstängde Ambrosini samt skadade trion Gomez, Hegazi och Vecino.
Bologna får klara sig utan Sörensen, Perez och Cherubin här.

Kort summering: 
Fiorentina bör vinna den här matchen men visst finns det kapacitet i Bologna för att ställa till det i den här matchen. Bologna kommer till matchen med en nygammal taktik som flera spelare velat gå över till tidigare under säsongen och nu är det alltså dags. Jag tror bortalaget kommer höja sig någon nivå med en ny taktik men jag har svårt att se hur man skall täppa igen bakåt här mot ett Fiorentina som öser på med många spelare i sin offensiv. Jag tror Fiorentina vinner den här matchen med 2,3-1.