Vi lägger lite fokus på en match där Fiorentina ska ta emot Atalanta på Artemio Franchi. Där hemmalaget är i väldigt gott slag just nu och har mycket självförtroende medan bortalaget är upp och ner, och dessutom brukar vara ganska dåliga på bortagräs. Jag tror helt klart Fiorentina vinner detta, frågan är bara med hur mycket man gör det. Ska vi reda ut det kanske?

  • Fiorentina – Atalanta
  • Spel: Fiorentina -1 (Asian handicap)
  • Odds: 1.825 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 12.30

Fiorentina är som sagt i väldigt bra form just nu och då har man ändå mött bra motstånd på slutet där man tog en riktigt skön seger borta mot självaste Roma i cupen med 0-2, där pånyttfödde Mario Gomez återigen gjorde mål. Och man lirade ju som bekant mot Atalanta i cupen innan dess på just hemmaplan och vann då med 3-1 som mycket väl kan hända igen.

Nu har man verkligen häng på en europaplats med bara 2 poäng upp till fyran Lazio. och man har gjort ett januarifönster där man värvat in offensiv kvalité i form av Gilardino, Diamanti, Salah och där ju Mario Gomez vaknat till liv och en Babacar som blivit kvitt sin skada. Offensivt ser det verkligen bra ut just nu för Fiorentina. Men klart man bör nämna att Samtidigt som Salah tagits in gick ju Cuadrado motsatta vägen, nämligen till Chelsea. Och klart han kommer saknas men jag tycker man tagit in bra spelare som tillsammans lär göra det bra.

Saknas idag gör Gonzalo Rodriguez och Juan Vargas, utöver dom tidigare långtidsskadade spelarna då. Som ju knappt spelat en minut så gör ingen skillnad i alla fall.

fiorentina_200x200     atalanta_200x200

Atalanta kommer från en 2-1 seger hemma mot Cagliari men det är ju just det där med hemmaplan och bortaplan som ställer till det för Atalanta. 5 gjorda mål på 11 bortamatcher är absolut inget som skrämmer och man vågar absolut ingenting när man iväg och spelar fotboll. man trivs helt klart bättre hemma i Bergamo.

Nu ska man ju dessutom möta ett Fiorentina som kommit igång rejält och spelat bra den senaste tiden och har gott om självförtroende så det kommer bli riktigt tufft här idag tror jag. Hade faktiskt trott att Fiorentina skulle vara aningen större favorit än dom faktiskt är, men det tackar vi ju för bara.

Atalanta saknar idag Cherubin, Drame, Estigarribia och Raimondi. Där framförallt Raimondi och Drame saknas. I övrigt så har man 6 raka förluster mot Fiorentina där 5 av dom är med 2 måls marginal. Och dom 3 senaste besöken i Florens har slutat med resultaten 4-1, 2-0 och 3-1. Historiens makt brukar vara en viktig faktor i Italien.


Fiorentina är just nu inne i en bra period där man fått igång Mario Gomez och man har dessutom fått in fler bra nyförvärv. I Florens brukar man spela bra och man brukar även ha ganska lätt för just Atalanta. Som i sin tur ju såklart har svårt mot Fiorentina, men även har svårt på resande fot där man endast gjort 5 mål på 11 matcher. Det är såklart klasskillnad mellan lagen där Fiorentina borde vinna matchen och troligen göra det med 2 måls marginal. Jag spelar Fiorentina -1 till oddset 1.825. Det blir en insats på strax över medel. Och vi får insatsen tillbaka ifall hemmalaget bara vinner med 1 mål. Kom igen nu!

 

Spelar även ett målskyttespel i den här matchen på en spelare med målform:

Mario Gomez att göra mål – 2.20 @ Unibet – 3/10 Units

/ L’orso