Här tar serieledaren Fiorentina emot Atalanta och jag ser en klar fördel för hemmalaget. Även om Atalanta kan vara svårforcerade så tycker jag att Fiorentina, som går som tåget just nu, på hemmaplan ska ha riktigt bra chans att dra isär Atalantas försvar och troligen göra 2 mål. På så sätt bör man också vinna matchen, dock är oddset på seger aningen aningen för lågt så väljer ett annat spel istället.

  • Fiorentina – Atalanta
  • Spel: Fiorentina över 1.5 mål
  • Odds: 1.84 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Fiorentina är just nu serieledare vilket ingen säkert trodde inför säsongen. Men man har spelat väldigt bra och offensiven ser oerhört intressant ut. Tränare Paulo Sousa spelar ju en väldigt aggressiv fotboll och hög press vilket gynnat offensiven mycket. När man dessutom har spelare som trivs med den taktiken så är det ju bara tuta och köra, vilket man gjort. Man vann bland annat mot Inter borta med 1-4 senast i ligan, och man åkte sen till Portugal och vann över Belenenses med 0-4, som även var i underkant. På hemmaplan är man dessutom alltid ett offensivt spelförande lag så chanserna till mål bör vara goda.

man saknar inga bärande spelare på något sätt, och det finns många offensiva spelare att välja ibland så det är nästan löjligt hur bra tränaren har det just nu. Att man troligen börjar med Khouma Babacar, Federico Bernardeschi och Giuseppe Rossi på bänken tyder på självförtroende. Men Nikola Kalinic på topp har ju gjort det bra i tidigare matcher så varför inte. Man brukar dessutom ha lätt för att göra mål mot just Atalanta på hemmaplan, i de 9 senaste hemmamatcherna mot Atalanta har man gjort minst 2 mål i, det ni.

fiorentina      atalanta

Atalanta må ha gjort det bra i inledningen av säsongen där man har 3 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust. Men man har inte heller mött så väldans svåra motstånd, vi snackar ett överskattat Sampdoria, en nykomling i Frosinone, ett nedflyttningstippat Empoli och ett Verona som är bättre hemma än borta. När man väl mött svåra motstånd som Inter borta och Sassuolo borta så såg man att man hade problem i defensiven. Det var bara ren röta att inte Inter gjorde fler mål än 1 i premiären. Och Sassuolo missade straff när man mötte Atalanta i den där 2-2-matchen.

Atalanta saknar Mauricio Pinilla, Marcelo Estigarribia och Davide Brivio, inga jätteavbräck direkt så man kan nog ställa ett bra lag på planen. Men det bör således ändå inte räcka för att hålla tillbaka ett aggressivt forcerande Fiorentina matchen igenom. Men man kommer nog inte skämma ut sig heller, ska vi säga 2-1?

—————————————————————————————————————————————————————

Fiorentina har riktigt bra form nu och offensiven stämmer ju till pricka i nuläget. På hemmaplan är man starka och man lär bevisa det mot Atalanta idag. Inga problem på de offensiva spelarna heller vilket är bra. Atalanta går nu upp mot det tuffaste motståndet hittills med tanke på form och så vidare. Tidigare har man mött många halvdana lag vilket inte gett dom en riktigt match, nu kommer man ställas på prov helt klart. Och jag tror det bli tufft för Atalanta här. Jag spelar Fiorentina över 1.5 mål till oddset 1.84. Insatsen hamnar på medel. Avanti Viola!

/ L’orso