Det vankas cupspel i Italien och Fiorentina tar emot Atalanta. Där båda kommer med en uddamålsseger på bortaplan helgen som var. Atalanta bortaslog ett dåligt Milan medan Fiorentina bortaslog ett Chievo via ett mål i slutet av comebackande Khouma Babacar. Motivation och klass ihop är en kombo jag gillar, häng på!

  • Fiorentina – Atalanta
  • Spel: Fiorentina -1 (Asian handicap)
  • Odds: 1.825 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Fiorentina tog som sagt en seger via ett mål i slutskedet av matchen borta mot Chievo där det var ganska jämnt sett till målchanser men det var Fiorentina som hade boll mest. Men oavsett så var det en tung seger att få trots att motståndet heter Chievo. Även viktigt att en comebackande Khouma Babacar får göra mål efter att ha varit skadad och blivit inbytt. Och troligen kommer han även få spela i denna cupmatch för att få upp flåset en aning.

Sedan så har man ju värvat Alessandro Diamanti som jag tror kommer passa in perfekt i Fiorentina och han är uttagen i den ganska starka truppen som Vincenzo Montella presenterat, troligen lär vi även få se honom denna dag och det ska bli intressant. Han har ju ett fantastiskt tillslag den mannen. I övrigt så berättar tränaren Montella i en intervju inför att han har tänkt att starta med ett slagkraftig lag och som går ut för att vinna matchen. Det ser ju jag såklart som ett positivt tecken, och man är i en ganska bra form även om det kommit lite små snedsteg här och där.

Visst lär det inte vara bästa spelarna i hela startelvan (tror jag), då det är cupmatch i relativt tidigt stadie, men å andra sidan har Fiorentina en bredare och bättre trupp än Atalanta så dom har ju råd att vila några spelare men ändå vara så pass bra så dom vinner. Hemmaplansfördelen är så klart en faktor i sig också, speciellt då Atalanta är normalt sett bortasvaga.

fiorentina_200x200      atalanta_200x200

Atalanta då, ja dom vann ju också sin senaste match i ligan och det var mot Milan av alla lag. Fast låt er inte luras allt för mycket av namnet. Milan har inte alls varit så bra på slutet eller dom senaste säsongerna, men klart att det är starkt ändå då man ju brukar vara dåliga på bortaplan. Fast det var nog mer Milan som var dåliga än Atalanta som var bra.

Man har dock tagit ut en ganska bra trupp dom också till denna cupmatch, dock så har tränaren sagt i en inför-intervju att han ser en möjlighet till att ge spelare som inte spelat så mycket mer speltid. Det tolkar jag som att han kommer rotera en del eller vad tror ni? Såklart att man vill vinna, fast man lägger nog mer fokus på ligan just nu i och med att bara är 4 poäng ner till strecket så det ligger nog mycket i det han säger att han lär rotera trots allt. Och det skulle ju innebära att ett Atalanta, med inte alls lika stor bredd, troligen kommer vara något försämrat.

Och trots att man nu gjort mål i 2 raka bortamatcher och att man vann senast så hade man ju 7 raka matcher där man inte ens gjorde mål och där man torskade 4 av dom. Var bara mot ett Cagliari, som då hade Zeman som tränare, som man vann och gjorde mål. Det säger absolut ingenting om Atalanta att man gjorde mål på ett lag Zeman tränar.


Fiorentina har en ganska så bra form just nu och hemma i Florens ska man såklart ha bra chans till seger. Tränaren Montella har tagit ut en bra trupp och han säger också att han går för seger och att han därför kommer starta med ett slagkraftigt lag. Viktigt att anfallaren Babacar fick göra mål senast, tillbaka från skada. Även nyförvärvet tillika anfallaren Diamanti är uttagen och lär få speltid. Atalanta har tagit ut en bra trupp också men tränaren är inte alls lika positiv till denna match och lär rotera. På bortaplan är dessutom normalt sett svaga denna säsong. Jag tror inte det blir nån skillnad denna afton och jag tror Fiorentina grejar en vinst med 2 mål, ska vi säga 2-0? Fiorentina med handicap -1 spelas till oddset 1.825. Insatsen blir medel här. Kom ihåg att blir det bara vinst med 1 mål så får vi pengarna tillbaka, yeehaa. Jobba nu!

/ L’orso