Den sista kvartsfinalen går an inne i O2 Arena i Prag. Där möts Finland och hemmanationen Tjeckien. Två lag som har helt skilda gruppspel och det är på förhand en svår match att tippa vinnaren i. Däremot kommer det troligtvis behövas göras tre mål för att avgå med segern. Vilket lag lyckas med det?

  • MatchFinland – Tjeckien
  • Liga: VM
  • Speltips: Finland över 2,5 mål
  • Odds: 2,45 @ Betsafe
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 14/5, 20:15

Finland satte nytt rekord i att hålla nollan längst i VM sammanhang. Eller till största delen var det Pekka Rinne, målvakten som fick utmärkelsen när han höll nollan i tre raka matcher och i över två perioder. Finland höll dessutom nollan i fyra raka matcher i gruppspelet. Då mot motstånd som Danmark, Norge, Slovenien och slutligen Slovakien. Finnarna hade ett imponerande boxplay i gruppspelet och släppte inte in ett enda mål i den spelformen.

Finland slutade till slut tvåa i grupp B efter att ha vunnit slagit om andra platsen i den sista matchen mot Ryssland. En match som kommer att handla om domarinsatsen när domarna tog det horribla beslutet att ge finska L. Komarov matchstraff för kneeing. Ett helt felaktigt beslut som vart den stora snackisen efter matchen. Finland klarade av underläget och vann matchen med 3-2 efter straffar.
Finland spelade ihop sexton poäng och gjorde totalt tjugotvå mål. Ett målsnitt på 3,14 mål per match.

Finland2 V.S Tjeckien

Hemmanationen Tjeckien har skyhöga förväntningar på sig under mästerskapet om att laget ska vinna guld på hemmaplan. I gruppspelet imponerande inte tjeckerna nämnvärt och föll båda dom tunga matcherna mot Sverige och mot Kanada. Efter dom förlusterna avslutade Tjeckien med fyra raka segrar och spelet blev en aning bättre men det finns fortfarande tveksamheter inom spelet.

Tjeckien fick ihop femton poäng efter sju gruppspelsmatcher och slutade på en tredje plats i grupp A. Ett poäng bakom Sverige och fem före Schweiz. Ett problem som Tjeckien har visat upp under turneringen är försvarsspelet. Det var inte speciellt bra när laget väl mötte bättre motstånd och släppte in elva mål under ordinarie tid mot Sverige och Kanada.
Tjeckien avslutade gruppspelet med en betydelselös match mot Schweiz och tjeckerna kunde vinna matchen med 2-1 efter straffar.

_______________________________________________________________________________________________________

Finland’s spelstil passar inte Tjeckien?
Finland har haft en oerhörd mäktig defensiv och målvakten Pekka Rinne har storspelat om vartannat. Vi ska däremot inte lägga allt fokus på finnarnas defensiv då laget har offensiva förmågor också. Powerplay har fungerat bra och inkluderar vi in övertid och straffläggning har Finland gjort minst tre mål i samtliga VM-matcher hittills. 
Tjeckien vill helst inte föra spelet i matcherna och istället förlita sig på kontringar. Det är dock svårt att spela på det sättet när laget spelar på hemmaplan och publiken skriker efter offensiv med Jagr i spetsen. Tjeckien har en god offensiv, men försvarsspelet har inte imponerat. Speciellt inte när det var lite tuffare motstånd som mot Sverige och Kanada.
Spelar Finland lika effektivt, smart och stabilt som under gruppspelet kommer Tjeckien att få det svårt och gör Finland 1-0 och inte behöva föra matchen kommer finnarnas kontringar bli ödesdigra för tjeckerna.
Ska Finland ta sig vidare  under ordinarie tid kommer det att behövas göras tre mål.
Mitt spel blir Finland över 2,5 mål till 2,45 hos Betsafe.