Gruppspelet närmar sig allt mer. Nu återstår det bara tre omgångar för dom flesta lagen och poängen är viktiga om det ska bli kvartsfinalspel eller inte. Speciellt för Finland – Slovakien som ligger på varsin sida av grupp B. Finland har fått igång offensiven och spikat igen defensiven. Har Slovakien någon melodi att luckra upp det finska försvaret?

  • MatchFinland – Slovakien
  • Liga: VM
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,85 @ Betsafe
  • Insats 3/5 units
  • Spelstopp: 9/5, 16:15

Finland2 V.S slovakien

Dom finska lejonen inledde VM med en rejäl förlust mot USA då laget föll med hela 1-5. Men efter det har spelet blivit bättre och bättre. Först en klar 3-0 seger över Danmark som följdes upp med en 5-0 seger över Norge och nu sist besegrades Slovenien med klara 4-0. Finland har alltså hållit nollan i tre raka matcher.
Med nio poäng efter fyra gruppspelsmatcher befinner sig Finland på en tredje plats i grupp B. Laget har samma poängskörd som Ryssland som vid seger mot Vitryssland kliver förbi finnarna.
Finland’s målskytte har kommit igång mer och mer och laget har gjort tolv mål på dom tre senaste matcherna.

Slovakien fortsätter att hatta sig fram. VM inleddes med en något tursam straffseger över Danmark med 4-3. Därefter besegrades Vitryssland med 2-1 efter förlängning. Den hittills klaraste segern kom över Slovenien med 3-1, men segern var långt ifrån kassaskåpssäker. Den första förlusten kom mot Norge i den förra omgången. Då tappade slovakerna en 2-0 ledning till att förlora med 2-3.
Laget har nu sju poäng efter fyra matcher och ligger på plats fem i grupp B. Laget har två poäng upp till kvartsfinalplats.

_______________________________________________________________________________________________________

Finsk seger och laget är i stort sett klar för kvartsfinal.
Grupp B är oerhört jämn och det är långt ifrån avgjort ännu. Alla lag från plats sex och uppåt har chansen till att nå slutspel.
Finland har vuxit mer och mer i turneringen och har börjat fått i ordning på det mesta. Powerplay, målvaktsspelet, offensiven och försvarsspelet. Det kommer verkligen passa mot Slovakien som inte riktigt är i sin ordning. Laget tappade en synes säker ledning mot Norge till förlust och spelarna drog på sig massvis med utvisningar och tappade humöret.
Finland kommer vilja dra upp tempot och sätta press på Slovakien. Ett Slovakien som måste ta poäng för att ha en god möjlighet att nå slutspel.
Båda lagen har kunskapen att göra mål och har lyckats väl. Slovakiens defensiv svajar en del och det kommer passa Finland.
Mitt spel blir över 4,5 mål till 1,85 hos Betsafe.