ferrer2Två succémän spelar om en finalplats i årets upplaga av Franska Öppna. Varför den ena har för högt odds finns det förklaringar till.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: Franska Öppna
  • Match: Jo-Wilfried Tsonga – David Ferrer
  • Spel: Ferrer
  • Odds: 1,73 @ William Hill
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 16.00

Jo-Wilfried Tsonga slog sensationellt ut Roger Federer. Men så särskilt sensationellt var det inte. Inför matchen var världstrean enormt överskattad. Det var uppenbart att Federer stod kring 1,50 för att han heter just Roger Federer. Ute på banan har han varit värdelös. Inte bara de senaste matcherna utan under hela året. (Obs, detta är min subjektiva bedömning, ingen behöver instämma)

Att Tsonga vann matchen har inte att göra med att Tsonga är bra. Nadal, Djokovic, Berdych, Del Potro, Ferrer, Wawrinka, Gulbis, Janowicz, Haas, Kohlschreiber och förmodligen även Nieminen hade slagit Federer igår. Nu tar jag i från tårna, men ni fattar vinkeln.

Ferrer ska bara slå Tsonga imorgon. Fransmannen är kanske lite, ytterst lite, bättre just nu är vad vi är van att se honom – och med sådana förutsättningen vinner Ferrer.

Bortsett från två dåliga matcher (mot Tursunov och Wawrinka) har Ferrer endast förlorat mot Nadal på grus i år.  Det ska verkligen inte hända att han förlorar mot Tsonga – inte när han har denna straffspark att ta sig till sin första Grandslam-final.

Ferrer har 3-1 i matcher där enda förlusten kom på gräs. Det underlag som passar Tsonga bäst och Ferrer sämst.

 

Det kommer inte att spela så stor roll om Tsonga får styra spelet mot Ferrer. Spanjoren lär dock försöka undvika att fransmannen kan springa runt och slå inside-out forehands. Däremot kommer han inte att vara lika sårbar mot dessa slag som Federer är.

Ferrer behöver komma upp i väldigt hög nivå för att vinna idag. Men det är samtidigt väldigt troligt att han gör det. Världsfemman hade för ett år sedan aldrig vunnit en Masters-turnering. Nu har han chansen att ta sig till sin första Grandslam-final.

Frågar ni mig så kommer han att ta den. I alla fall till 1,72 som William Hill erbjuder.